kimmotiilikainen

Keskusta on keskustassa, mutta mihin sijoittuvat perussuomalaiset?

Keskustalaisia perusarvoja ovat ihmisyyden kunnioitus ja ihmisten yhdenvertaisuus. Haluamme tarjota ihmisille myös tasa-arvoiset mahdollisuudet hyvään  elämään ja mahdollisuuden menestyä omalla ahkeruudellaan opiskelussa, työssä ja yrittäjinä. 

Keskustalaisuuteen kuuluu vastuu itsestään, mutta myös vahva yhteisvastuu: heikommista huolehditaan. Keskustalaisuutta ilmentää myös luonnonvarojen vastuullinen käyttö eli "viljelyn ja varjelun" tasapaino.

Joissain lehdissä on viime päivinä väitetty minun määritelleen perussuomalaiset keskustalaisiksi. Siihen minulla ei ole oikeutta. Perussuomalaiset määrittelevät itse itsensä sanoillaan ja teoillaan poliittisella kartalla. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini määritteli keskustalaisen Suomenmaa-lehden haastattelussa kesäkuussa puolueensa keskustalaiseksi.

Suomenmaan haastattelussa tällä viikolla otin Soinin haasteen vastaan. Vaikka minulle on vielä kovin epäselvää millaista keskustalaisuutta Soini ja kumppanit edustavat, kilpailemme mielihyvin perussuomalaisten kanssa keskustalaisuudesta. 

Uskon jokatapauksessa, että siinä kilvassa pärjäämme. Ainakaan Keskustan ei pidä sortua kilpailemaan Soinin joukon kanssa "perussuomalaisuudesta".

Mihin perussuomalaiset kuuluvat? Soini ilmoittaa heidät poliittiseen keskustaan. Halla-ahon hengenheimolaisia luonnehditaan julkisuudessa jopa äärioikeistolaisiksi. Perussuomalaisilta itseltään on myös julkisuudessa kysyttävä millaisia aatteita he edustavat.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho kirjoitti vihreästä edustajakollegastaan Jani Toivolasta "järkyttyvien homojen edustajana".  Halla-ahon ajattelusta en löydä  yhtymäkohtaa Keskustan edustamaan ihmisyysajatteluun ja yhdenvertaisuuteen.

Perussuomalaisten johto, Soini ja Ruohonen-Lerner, edustaako Halla-ahon ajattelu myös teidän ajatteluanne? Mihin pilkka ja vihan lietsonta vähemmistöjä kohtaan johtaa? Eduskunnan hallintovaliokunta vastaa mm. maamme sisäiseen turvallisuuteen liittyvistä asioista. Nauttiiko valiokunnan puheenjohtaja Halla-aho edelleen täyttä luottamustanne?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Seppo Hildén

Kuule Kimmo, mua ei kiinnosta teidän poliitikkojen ainainen muiden puolueiden nälvintä, se on niin out of season, tiedätsä, mutta mua kiinnostaa nyt, kun Kepun johtoryhmässä oot, että miten te aioitte toimia Paten kanssa?

Kato, Patehan ilmoitti itsensä jo pressaehdokkaaksi puolueeseenne ja mun tietääkseni puoluejohdon kukkalähetyshän ei Patea tainnut pressaehdokkaaksi käydä pyytämässä, joten jos mä tulkitsen sen niin, että Patea nyt ei viimeksikään kepua aio valita joukostaan pressaehdokkaaksi, niin olenks mä oikeassa?

Mä nyt yritän antaa Kimmo hyvän neuvon, koska kato selkäänpuukottajia kyllä maailmassa riittää. Teillähän tuo kannatuskäyrän suunta on ollut aika vakaa, siis alaspäin, mutta onneksi vauhti on sentään kiihtynyt. Mietipppä Kimmo tällaista skenaariota, te valitsette keskuudestanne jonkun ajanhenkeen sopivan, sukupuoleltaan ja iältään oikean henkilön pressaehdikkaaksenne, sanotaan nyt joukkonne jo vaalitappioon vieneen Mari Kiviniemen. Mitä sä luulet Kimmo, pärjääkö Mari niissä pippaloissa.

Niin mäkin luulen.

Mut tää ei olis siis mitään pahaa teille, puolue on tottunut, ettei Marin kanssa pärjätä, okei.

Mut aatteles tällaista kuviota, Pate, jota ette valitse ehdokkaaksenne, kerääkin 20 000 lappua ja ilmoittautuu omaksi ehdokkaakseen pressavaaleihin. Pate saa ne 20 000 lappua jo pelkästään yhden aamupäivän aikana kierrellessään Lappia.

Ja pressavaaleissa Pate tulis varmasti saamaan enemmän ääniä kun kepun virallinen ehdokas, todenäköisesti siis Kiviniemi.

Arvaat varmaan mikä häpeä se olis puolueellenne.

Ei kovin kivaa keskustalle, siitä voisi alkaa jopa koko keskustan hajoaminen ja alasajo.

Niin että harkitkaahan vielä sitä Patea.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Keskustan arvot tunnetaan, ja yllä olevan blogikirjoituksen nojalla niihin kuuluu huijaaminen ja palturin puhuminen.

Keskustajohtoinen hallitus eriarvoisti suomalaisia länsimaiden nopeiten - tavalla, johon koko maailma on kiinnittänyt huomiota. Se eriarvoisti alueellisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja koulutuksellisesti.

Ennen keskustajohtoista hallitusta Suomi oli maailmassa ihmisten huulilla seurattavana, nyt varottavana esimerkkinä. Ennen sitä talous oli mallillaan ja demarihallituksen jäljiltä vahvasti plussalla, nyt rapakunnossa kuten keskustakin.

Keskustan arvot ovat eriarvoisuus, lehmänkaupat, raha (itsellä, ei köyhillä), köyhdyttäminen, epädemokraattinen mediavalta, virkavalta (virkojen haaliminen puolueen miehille), asiantuntemattomuus, yhteistyökyvyttömyys ja ratsastelu uskonnollisten ääriliikkeitten kalastetuilla äänillä.

Viime hallituskausi osoitti keskustan kuuluvan oikeistoon.

Ymmärrän perussuomalaisia, kun nämä eivät halua sijoittua samaan lohkoon keskustan kanssa, ja onneksi eivät sijoitukaan sinne.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kirjoitit: "Ymmärrän perussuomalaisia, kun nämä eivät halua sijoittua samaan lohkoon keskustan kanssa, ja onneksi eivät sijoitukaan sinne." Mihin lohkoon tai mille kaikille lohkoille perussuomalaiset sijoittaisit?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos kysymästä. Aikaisemmin tähän olisi ollut helppo vastata, mutta mitä enemmän ottaa asioista selvää, sitä monisyisemmiksi ne muuttuvat. Perussuomalaiset ovat ilmeikäs joukko eri taustoista olevia ihmisiä, joilla on eri päämääriä. Voisihan sanoa, että kun keskusta on oikeistolaistunut, perussuomalaiset olisivat ottaneet tai ottamassa keskustalle aiemmin kuulunutta paikkaa. Mutta ei se ihan niinkään mene.

Viime aikoina demarit puolestaan näkyvät jämäköityneet. On kiinnostavaa nähdä, ilmeneekö muutos ajan oloon koko yhteiskunnassa. Muutosta tarvittaisiin ja sen saavuttamiseksi yhteistyötä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Perussuomalaiset on helppoheikkipuolue, he sotkevat sekametelisoppaansa joka suunnalta ne asiat, jotka menevät parhaiten kaupaksi.

Ja kaupaksi menee, laadusta piittaamatta. Ihan kuin muutkin tuotteet, joiden menekki perustuu pelkkään markkinointiin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Demarin vastaisku: te huijaatte ja puhutte palturia.

Ympäröivän maailman tapahtumat Suomen talouteen ei näköjään demarin mielestä vaikuttaneet lainkaan Suomen talouteen vaan olivat kotokutoisia?

Virkoijen haaliminen oman puolueen miehille tietysti harmittaa kun ei valittu demareita kuten maan tapa on ollut.

"Se eriarvoisti alueellisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja koulutuksellisesti."

Jaa niin kuin miten? Panosti pääkaupunkiseudulle vai maaseudulle toisen kustannuksella?

Ps. ei köyhä voi olla köyhä jos sillä on rahaa, epädemokraattinen mediavalta taisi näkyä kun demaria ei valittukaan YLE:n johtoon.

Käyttäjän kimmotiilikainen kuva
Kimmo Tiilikainen

Niin, se oli kylläkin Soini joka ilmoitti puolueensa sijoittuvan keskustaan, joten ilmeisesti he sinne pyrkivät.

Varmaan uskot maan asioiden nyt korjautuvan demarien hallitusvastuussa:)

Reijo Tossavainen

Perinteinen jako oikeistoon, keskustaan ja vasemmistoon on mennyttä. Tätä päivää ja erityisesti tulevaisuutta on poliittinen toiminta, joka perustuu erilaisille arvopohjille. Näiden arvopohjien ympärille sitten syntyy ryhmittymiä, jotka koostuvat puolueista ja erilaisista kansalaisjärjestöistä ja -liikkeistä.

Ruotsissa on syntynyt kaksi poliittista ryhmittymää. Suomessa tilanne on toinen, meille on syntymässä lähivuosien aikana kolme ryhmittymää: yksi Kokoomuksen, yksi Perussuomalaisten ja yksi SDP:n ympärille.

Kokoomuksen johtaman ryhmän arvopohja on liberaali ja ryhmä kannattaa EU:n liittovaltiota ja Natoa. Ryhmään kuuluu Kokoomuksen ohella RKP.

Demareiden johtaman ryhmän arvopohja on byrokratiakeskeinen. Sosialisoinnista ei enää puhuta, mutta korostetaan yhteiskunnan voimakasta roolia. Vasemmisto puolueena on silloin demareiden luonnollinen kumppani.

Perussuomalaisten johtaman ryhmittymän keskeisiä arvoja ovat nykyaikaan päivitettyinä "koti, uskonto ja isänmaa". Arvot, jotka Kokoomus on täysin hyljännyt ja Keskustakin hyvin pitkälti. Ryhmässä on mukana myös kaupunkiliberaaleista arvoista Rovaniemen tulevassa puoluekokouksessa luopuva Keskusta ja Kristillisdemokraatit.

Entä Vihreät? Näillä näkymin he seilaavat SDP:n ja Kokoomuksen johtamien ryhmien välillä.

Vaalien jälkeen hallitusneuvotteluja johtaa vaaleissa parhaiten menestynyt ryhmä, joka on sopinut keskeisistä tavoitteista jo ennen vaaleja. Kumppanikseen hallitukseen se saa jomman kumman kahdesta muusta ryhmästä.

Käyttäjän kimmotiilikainen kuva
Kimmo Tiilikainen

Kiitos Reijo pyrkimyksestä analyysiin. Kilvoitellaan vaan reilusti siitä poliittisen keskustan johtajuudesta. Sinun uskon sijoittuvan niille nurkille.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Tossavainen: mitkä puolueet asettuvat Perussuomalaisten ympärille?

Näen että Kokoomuksen ympärillä liehuvat RKP, KD ja Vihreät, SDPn ympärillä taas Vasemmistoliitto.

Tarkoitatko ainoaa jäljellejäävää, siis Kepua? Vai jääkö Kepu orvoksi piruksi markkinoille?

Shemu P

Persut ovat kartalla kuin varpusparvi. Sieltä löytyy maltillisia "keskustalaisia", äärioikeistoa ja myös erittäin vasemmistolaisesti ajattelevia. Puolueohjelma, jos siitä jotain konkreettista voi poimia, oli taloudellisesti vasemmistolainen, kulttuurillisesti nationalistinen tai oikeistolainen (konservatiivinen). Ainut yhteinen tekijä vaikuttaa olevan lähes kaiken vastustaminen.

Vastausta kysymykseesi ei siis tiedä kukaan. Aika näyttää miten nippu pysyy kasassa vai mitenkä moneen osaan se hajoaa. Selkeätä suuntaa sillä ei ole. Aines on sen verran hajanainen, että se ei voinut olla vaikuttamatta Soinin päätökseen olla menemättä hallitukseen. Oppositiossa pääsee vähemmällä vastuunkannolla ja on helpompi suoristaa rivejä ja hakea poliittista suuntaa.

Jouni Kokkonen

Mihinkäs Keskusta tuo poliittisen kahvipöydän Marie keksi kuuluu?

Keskusta oli maaseudun puolue kun Suomi vielä eli maaseudusta. Aika muuttui ja Keskusta päätti uudistua. Kansallismielisyys ei tullut kyseeseen liian junttina, vaan haluttiin olla moderneja. Valittiin kansainvälisyys. Keskustasta tuli kansainvälinen maalaispuolue. Kenen etua kansainvälinen maalaispuolue sitten ajaa? Tietysti ranskalaisten viininkasvattajien.

Mutta ilman sarvia ja hampaita. Miten markkinoida poliittisen kahvipöydän Marie keksiä äänestäjille, kun eihän se oikein maistu millekkään? Kun aate kerta puuttuu, voisiko ratkaisu olla tämä:

Keskusta, osaansa tyytyväisen puolue!

- Kokkarit haluaa lisää rahaa ja persut rähjää maahanmuutosta. Demaritkin napisee aina palkoista. Mut mä tajusin, että mulla on elämässä kaikki hyvin, enkä tartte yhtään mitään. Mun elämä on just hyvin ihan tällasenaan. Mun mielestä, mitä vähemmän poliitikko tietää äänestäjänsä elämästä, sitä vähemmän se voi sitä myös sössiä. Siks meidän perheessä äänestetäänkin keskustaa. Vai mitä vaimo?... Vaimo!

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

"Perussuomalaisten johto, Soini ja Ruohonen-Lerner, edustaako Halla-ahon ajattelu myös teidän ajatteluanne? Mihin pilkka ja vihan lietsonta vähemmistöjä kohtaan johtaa? Eduskunnan hallintovaliokunta vastaa mm. maamme sisäiseen turvallisuuteen liittyvistä asioista. Nauttiiko valiokunnan puheenjohtaja Halla-aho edelleen täyttä luottamustanne?"

Parhain Kimmo, lopeta tämä vittuilu aitosuomalaisia kohtaan, keskity oman pään pelaamiseen.

Elias Määttänen

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/hannu-takkula-ja...

Myös keskustalainen europarlamentaarikko Hannu Takkula mainitaan Breivikin manifestissa. Nauttiiko Takkula edelleen Keskustan luottamusta. Myös Ahtisaren nimi mainitaan manifestissa monen muun ohella.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Onko nyt liikaa pyydetty, että edes joku poliitikko vaivautuisi liikenteeseen avaamalla keskustelun yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta?

Tämä ei sellainen ole, eikä ansaitse edes vastinetta.
Vastaa kyllä koko poliittista kuvaa salkkarityyliin: "Voi kyl mä petin sua, mut se oli jo viime viikolla, et sä voi olla mulle enää vihanen. Mikset sä vihais tota Persua ku se on noin vulgääri. Ota mut, pliis takasi!"

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

"Joissain lehdissä on viime päivinä väitetty minun määritelleen perussuomalaiset keskustalaisiksi. Siihen minulla ei ole oikeutta." Kimmo Tiilikainen

Vertaa

"– Sekä oikeisto että vasemmisto hävisivät vaaleissa. Keskustan voima jakaantui nyt kahdelle jokseenkin yhtä suurelle porukalle, ja molemmat ovat ulkona hallitusvastuusta. Onhan se vähän hassu tilanne, sillä näin vahvaa keskustaa ei ole ollut pitkään aikaan. " Kimmo Tiilikainen

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/tiilikainen_talous...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kuulehan Kimmo, miksi perussuomalaiset ovat kymmenisen prosenttia edellä keskustaa?

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Kun perussuomalaisiin on tullut kannattajia, joka suunnasta, niin meidänhän on keskiarvo periaatteella mitattuna, oltava uusi keskusta! Eroamme keskustapuolueesta, puolustamalla suomalaista ja suomalaisuutta, asettamalla ne kansainvälisen vastuun ja maailman ongelmien edelle. 5miljoonainen kansa ei voi kantaa kohtuuttoman suurta osaa kansainvälisistä vastuista, se on tervettä itsekkyyttä ja isänmaallisuutta, meistä suurimmanosan mielestä. Halla-ahon kirjoituksiin tutustumalla, olen löytänyt hänestä isänmaallisen henkilön, jolle suomen- ja suomalaisuuden pärjääminen on sydämmenasia! Sinäkin pyrit leimaamaan henkilön, muiden muokkaaman vääristyneen julkisuuskuvan mukaan!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olisiko Kepun kohtalona ruotsalaisen sisarpuolueensa kohtalo? Jos unohtaa peruskannattajansa, voi niin käydä?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Keskustan pelastus on Väyrysen ehdokkuus presidentiksi. Jäätteenmäki on kansalle valehdellut eduskunnan edessä.
Kuka kunnioittaa presidenttiä, joka puhuu totta vain taitojensa mukaan?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Väyrynen on tänään minun aikaisemmin väheksymä ehdokas presidentiksi.
Toivon, että suuntaansa EUn tukiasioissa vaihtavia mareja ei alkutaipaleellaan äänestetä.

Kalle Lehtonen

Väärin. Kepu on marginaalissa, Perussuomalaiset kärjessä ;-)

Mika Leinonen

Kimmo Tiilikainen: "Keskusta on keskustassa, mutta mihin sijoittuvat perussuomalaiset? "

Etkö vielä tuota vastausta tiedä Kimmo? Perussuomalaiset on kannatusmittausten mukaan Suomen suosituin puolue ja johtava oppositiopuolue. Perussuomalaiset siis sijoittuvat KÄRKEEN.
Keskusta puolestaan on pienin oppositiopuolue ja koko ajan kannatus vähenee. Kannattaisiko, Kimmo, hiukan miettiä, minne sitä oppositiopolitiikkaansa suuntaa? Voin antaa vihjeen: Sitä ei kannata suunnata Perussuomalaisia vastaan. Teille puolueena käy siinä pelissä huonosti. Uskotko Kimmo?

Mitä voimme sanoa Keskustan lähihistorian "saavutuksista"?
Katsotaanpa:

1. ex-pääministeri Anneli Jäätteenmäki, joka vain puhui niin totta kuin osasi. Joutui kuitenkin eroamaan.
2. ex-pääministeri Matti "lautakasa" & "sarjarakastaja" Vanhanen, väritön hissukka, joka jankkasi joka käänteessa että keskutellaan vasta sitten kun asiat on jo päätetty. Joutui käytännössä eroamaan.
3. ex-pääministeri Mari Kiviniemi, joka vuosi sitten oli antamassa Kreikkalaisille lainaa (Suomalaisten rahaa siis, ei omaansa) ja kehui kuinka hyvä bisnes po. lainat on Suomelle: "Me tienamme niistä hyvin". Mikä onkaan tilanne nyt? Paljonko on tienattu vai onko paljon annettu jo anteeksi kreikkalaisille?
4. Vaaliraha kohu. Kansa ihmettelee, että miten eduskunnassa voi ylipäätään olla Timo Kalli, joka koko sopan aiheutti lausunnoillaan, että ei lakia tarvitse noudattaa kun sitä ei ole sanktioitu.

Keskustalla on totaalisen suunnan muutoksen paikka, jos meinaa katkaista syöksykierteensä. Siksipä ei kannata Perussuomalaisia haukkua, vaan koittaa tehdä yhteistyötä.

Jouni Haimi

Kimmo ensinäkin on turha lähteäarvostelemaan persuja kun syy kannatuksen alamäkeen ei ole persujen hyvyydessä vaan keskustan huonoudessa.Ikävä tosiasia jota ei persujen arvostelu muuksi muuta on se että keskusta on hukassa ja levällään kuin jokisen eväät

Kimmo jos kysytään suoraan miksi persut vetää teitä köniin 6-0 Niin miksi? sanoppa se.....Vaalien jälkeen sanoitte että teidän viesti ei mennyt läpi niinpä voi kysyä mikä viesti teillä vaaleissa oikein oli? Moni kuten myöskin minä emme oikein huomanneet mitään viestiä Toinen teidän ongelmanne on tuomaalta taajamiin tulo miten se tehdään ja miten siinä onnistutaan

Kimmo toisten haukkumisen sijaan pitäisi palata perusteisiin myöskin teillä siellä keskustassa. Keskustalla on 4 vuotta aikaa pistää oma pesä kuntoonja tarjota sitten seuraavissa vaaleissa vaihtoehto sekä hallitukselle että myös perussuomalaislle.Nyt tuo kirjoitus tuntuu vähän tyhjien tynnyrien kolinalta koska relistiset vaihtoehdot tällä haavaa ovathallituksen haastajaksi persut ette suinkaan te.Jos persut voittaa seuraavat vaalit kunnolla niin vika on osittan myös keskustan koska ette pystyneet haastamaan heitä.

ps Tunsin iltapäivällä melkein kunnioitusta keskustaa kohtaansiitä syystä ettei keskustalaisia poliitikkoja ole näkynyt tuossa mollauskuorossa mutta eipä tuo yllätänyt tuo loppu.

Ilpo Tuovinen

http://www.youtube.com/watch?v=y-SowWl_Oyk&feature...

http://www.youtube.com/watch?v=6JkYiZXXEJo

Tässä näette hyvät ihmiset, mihin johtaa jos keskustalaisten Esko Ahon johdolla 1991 aloittama "humaani" politiikka johtaa.

Ai niin Kimmo. Kerropas minne ne 6000 perheenyhdistettävää Addiksessa odottavaa somalialaista laitetaan? Imatralle, Ruokolahdelle vai Simpeleelle? Nämä kunnat varmaan mielellään maksavat viulut tästä "monigyldyyristä".

Mika Leinonen

Timo Kalli - Poliitikko opastaa vaalirahoitus asioissa :

http://www.youtube.com/watch?v=RJMHJXb7Ryc

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Paras puoli Tiilikaisessa on se että saatin, käytännössä, imatralainen keskustan eduskuntaryhmän johtoon. Näin entisenä imatralaisena se lämmittää kun tietää että seutukunnan asioita ajetaan näkyvillä paikoilla, onhan Soinin vaimokin entinen imatralainen ja anoppi asuu siellä vieläkin, niin voisitte vaikka yhdessä yrittää edistää niitä tärkeitä asioita joita sieltä nousee.

Ei kannata hirvesti tuhlata energiaa miettimällä mihin toiset sijoittuvat tai ovat sijoittumatta jonkin keinotekoisen poliittisen mielipide kordinaatiston asteikoilla vaan keskittyä omaan suoritukseen ja löytää liittolaisia tärkeinä pitämiensä asioiden ajamiseen, PS:n vastustaminen yhdessä rintamassa kaikkien muiden kanssa tulee ajaamaan tilanteen PS-vastaan muut, jolloin PS:n kannatus saattaa nousta lähelle 50%:a.

Mika Kuusela

Joo joo...älä unta näe eli mene kotiisi itkemään sinäkin ja ihmettelemään Lehtomäen paskalakia, joka teki keskustasta pysyvästi pikku puolueen. Olet habitukseltasi kyllä ihan aito kepuli. Sääli vain, ettei sinulla ole enää puoluetta 4 vuoden päästä...

Tuomas Toivonen

Luin 2 ekaa riviä, Keskustalaisia arvoja ovat: Ihmisten kusettaminen, vaaliraha, Matti Vanhasen hölmöilyt, vaaliraha, Kreikan rahotuksen takinkääntö ( no kait se sallitaan, siitä on muutama kuukaus ), vaaliraha, Ne tuli yllätyksenä.. Äh en jaksa enempää. En voisi uskoa että meitä ihmisiä pidetään aivan idioottejana.

Mika Samuel Kiekkijev

Olipa fiksulta mieheltä todella typerä kirjoitus, luulisi Keskustalaisilla olevan muita murheita kuin miettiä Perussuomalaisten sijoittumista poliittiselle kartalla.

Lalli Laaksonen

Terve Kimmo täältä Kathmandusta, olen nyt kauppaamassa Suomen parasta ympäristöteknologiaa, josta puhuimme kanssasi muutama vuosi sitten, kai muistat. Ei siis ole kysymys kaatopaikan sijainnista, vaan siitä, että jätteestä 98% voidaan kokonaan muuttaa hyötymuotoon, loppukin kelpaa maantien rakenteisiin.

Samoin ei ole kysymys vasemiston, oikieston ja keskustan kaatopaikan sijainnista.

On kysymys demokratiasta, aivan eri dimensio kuin vasen-oikea. Diemnsio on suora-väärä.

Kaikki puolueet Perussuomalaisia myöten vannovat edustukselliseen demokratiaan eli siihen, että pelataan äänioikeus pois hölmöiltä ja pidetään se vielä pienemmässä piirissä, hallituksessa. Se on väärää demokratiaa.

Kun kuitenkin nyt on täysi mahdollisuus suoraan demokratiaan. Sveitsi historiallisesti osoittaa sen voiman ja vaikutuksen kansan vaurauteen. Viro on osoittanut, miten helppo on toteuttaa änestykset tietokoneilla. Suomen kuuluu olla ICT:n ykkönen.

Suoraa demokratiaa väärän sijaan edustaa tietääkseni vain Muutos 2011.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Älä sieki persuja mainosta, net kyllä pärjää ilman kepuaki. Mitä siis Kepulla on mielessä? Paavo Väyrynen on nyt puhunu järkeviä, kuunnelkaa sen ajatuksia, kiinnostavat ainaki minua.

Tauno O. Mehtälä

Sopivasti tähän Kimmo Tiilikaisen valkopesuiluun liittyen Breivikin manifestista löytyi lainauksia kahden suomalaisen puolueen aktiivitoimijan kirjoituksista.

Eli tähän breivikiläiseen hengenheimolaisuuteen ylsivät Suomesta Kepun europarlamentaarikko Hannu Takkula ja Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho. Heidät(kin) voidaan siis varsin yksiselitteisesti sijoittaa äärioikeistoon.

Näillä lestalakeuksilla asuvana liiankin tutuksi on tullut kepulien "ihmisyyden kunnioittaminen" ja "ihmisten yhdenvertaisuus".

Uskonnollisessa ajattelussaan lestakepulit korottavat itsensä kauaksi muiden yläpuolelle. Käsitystään ihmisyydestä edustaa lahkolaisuuden sisällä vellova insesti.

Kun Kimmo Tiilikainen haluat esiintyä kirkasotsaisena hyväkepulina, yritä lunastaa se roolisi. Antaisinkin sinulle yhden tehtävän:

pidä vakava puhuttelu puoluetoverillesi lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulalle. Kehota häntä viimeinkin tositoimiin lahkolaisinsestin kitkemiseksi lestakepulaisuudesta ja muista lahkoista.

Lapsiasiavaltuutettu Aula on tässä suhteessa ollut täysin toimeton, jopa siinä määrin, että voidaan puhua rikollisesta virkatehtävien laiminlyönnistä.

Saataisiin näin sitä ihmisyyttä hiukan etenemään ja paremmaksi.

Harri Lahtinen

Perussuomalaisia sanotaan äärioikeistoksi mutta kuin katsoo vaaliohjelmaa (otetaan maahanmuuttopolitiikka pois)niin kyllä se on lähenpänä vasemistoliittoa ja demareita kuin keskustaa ja kokoomusta. Suomessa ei edes ole kunnon oikeistopuoluetta ja mikä on äärioikeisto ja äärivasemmisto? Minulla on vasemmistolaisia ystäviä ja heillä on aina sympatiat Venäjän puolella vaikka siellä tapahtuisi mitä tahansa ja u.s.a on aina se paha, sama koskee monia vasemmistoliiton vanhan liiton tyyppeja, mutta nyt äärioikestolainen Norjalainen murhasi ihmisiä ja hän inhosi jenkkien monikulttuurisuutta ja hänellä oli sympatiat venäjää kohtaaa ja heidän johtajaansa Putinia.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Keskusta on alle neljäntoista prosentin kannatuksessa ja sehän on silloin lähes yhtä ohut alue kuin tien keskellä kulkeva katkoviiva. Persujen (yli 20 %) kannattajista suurin osa on entisiä kepulaisia ja sehän kepuleita eniten nyppii. Parempi otsikko olisikin ollut: Keskustapuolue on keskellä, mutta missä ovat kepulaiset?

Ajakaa vain edelleenkin niitä järjettömiä "paskalakejanne" ja ihmetelkää hiipuvaa kannatusta. Haja- asutusalueiden pieneläjille lyödään jopa 10.000 euron ylimääräinen kustannus!!!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Keskustasta on tullut täydellinen kaupunkipuolue.
Maaseudulla ei voi menestyä puolue, joka vaatii ihmisiä käsittelemään ulosteensa ja samaan aikaan naapurin karja saa vapaasti laiduntaa aidan toisella puolella.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Vasemmistoa ja oikeistoa ei enää ole, eikä niinmuodoin keskustaakaan. Parhaiten po. puolueiden eroavaisuutta voi kuvata sanomalla, että poliittisella kentällä Kepu on illassa ja PS aamussa.

Hyvää yötä.

Jarno Piispanen

Onko oman julkisuuskuvan kiillotus todella tärkein tehtäväsi politiikkona? Suomi velkaantuu,maahanmuutosta ei voida keskustella, vanhustenhoito on retuperällä! Nämä kyseiset ihmiset, joita te päättäjät käytätte pelinappuloina, ovat koko elämänsä suorittaneet yhteiskunnalle! Työttömiä on liikaa ja leipäjonojen sijoitus, ei syyt miksi siellä jonotetaan, nostaa hien otsalle. Luokkajako ja eriarvoistuminen ovat tosiasioita, visio Euroopasta on sortumassa. Tavallinen työläinen, puhumattakaan tukien varassa elävistä on ajettu todella ahtaalle. Opiskelu ei enää kannata. Ainoa mitä yhteiskunta tarjoaa instituutiona, on valehtelevat ja pöhöttyneet päättäjät. Muistetaan nytten oman puolueenne viime vuosien "saavutukset". Keskustan vastaus asiaan on, niin ne muutkin tekevät. Tällä kertaa olette oppositiossa huutelemassa, politiikan suunnalle jota itse olitte luomassa.Toisten tragedialla revitään irtopisteitä, kun terveydenhuollon ongelmat pamahtavat silmille. Aseharrastajat halutaan ajaa korinpunonnan pariin. Maailmasta varmaan löytyy oikeitakin jahdattavia metsästäjien sijaan. Joka on ykso vanhimmista harrastuksista ja ammateista. Tiedän, että ette tule vastaamaan tähän ja tuskin tämä kommenttini täällä kauaa keikkuu. Nykyään on suuri synti kertoa totuuksia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niin. Ottakaamme lisää velkaa jotta saamme taattua kreikkalaisten eläkkeet ja pidentäkäämme työrupeaamme, jotta saisimme omatkin eläkeläisemme hoidettua.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lisäksi aseista muuten.
Sveitsissä armeijankäyneet hoitavat aseet kotonansa. Paljonko siellä on aseväkivaltaa?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Parhaiten maamme pärjää, kun päästää työnsä tehneet ajoissa eläkkeelle vapauttaen työpaikat nuorille, jotta heistä ei tulisi eläkeläisiä hiukan liian aikaisin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskusta päästää viljelijät aivan omanikäisinään eläkkeelle sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muista ihmisistä ei niin väliä!

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Hyvä Kimmo!
On turhaa miettiä, missä on Keskusta ja missä on PerusS.
Perinteistä oikeisto, Keskusta, Vasemmistojakoa ei enää ole.
Ja mikään muu poliittinen puolue ei ole mielestäni tehnyt niin paljon virheitä kuin Keskusta. Se on tyystin hylännyt alkuperäisen kannattajakuntansa ja ideologiansa.

Sillä on vähintään mielipiteiltään yhtä kirjava jäsenistö kuin PerusS: lla.

On eurokriittiset väyrysläiset ja fanaattisesti euromyönteinen Kiviniemi. Ja kaikkea siltä väliltä. Ja aina te olette onnistuneet tekemään vääriä valintoja politiikassanne. Viimeisimpänä Kiviniemen töppäilyt vaalien kahta puolen. Ja viimeisin Kiviniemen lyömä naula arkkuunne on hänen politikointinsa Norjan tragedian kustannuksella PerusS: a vastaan.

Nousua voitte yrittää Väyrysen avulla. Muta pahaa pelkään, ettei se enää onnistu! Kiviniemen linja vie teidät kuitenkin marginaalipuolueeksi.

Kalevi Kantele

Olen muistellut koulun geometriaa. Jos olen oikeassa, niin keskus on origossa ja sen arvohan on nolla. Miten tulikaan mieleeni Keskusta?

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Kansanedustaja Tiilikainen on varmaan kepulainen parhaimmasta päästä - ja löytänyt luomutuotannon.
Kuulun silti Suomen Keskustaa yhä valenimisenä Maalaisliittona pitäviin. Kun Perussuomalaisten aatemaailma on yhdistelmä eri suunnilta ja eri lähteistä, niin ei meidän maassamme kunnon keskustalaista puoluetta olekaan. EU-maissa agraaripuolueet edustavat yleensä alle kymmenen prosentin ääniosuutta, enkä näe ainakaan tällä hetkellä mitään, mikä nostaisi Keskustan entiseen Maalaisliiton valta-asemaan, vaan rohkenen ennustaa Keskustalle samaa kohtaloa. Jo Mauri Sariola pilkkasi romaanissaan Isänmaan parturit 1950-luvulla "kontukansanpuoluetta", joka ei suurkaupungeissa menesty, eikä Keskusta menesty edelleenkään.
Maalaisliitto-Keskustalla on ollut tehokas paikallisorganisaatio, mutta valejäsenet sekä tietämättään mukana jäsenmäärässä olleet perheenjäsenet alentavat todellista jäsenmäärää - verrattakoon tätä Vihreitten jäsenmäärään, jossa ei ole mukana ainuttakaan haamujäsentä eikä ketään ole laskettu useampaan kertaan.

Heikki Ylönen

"Keskusta on keskustassa, mutta mihin sijoittuvat perussuomalaiset?"

No, vastaus tuohon kysymykseen on annettu em. kommenteissakin useaan otteeseen. Viimeksi vastauksen antoivat äänestäjät, mutta se on vissiin Tiilikaiseltakin jo unohtunut tai hän ei sitä ole ymmärtänyt.

Tässä vastaus: Perusuomalaiset sijoittuvat poliittisessa kentässä sinne, missä keskustan olisi pitänyt seisoa kansan tukena ja turvana niin maaseudulla kuin kaupungeissakin. Sanon tämän kokemuksesta, siksi olen puolueisiin nähden sitoutumaton.

Väyrynen näyttää vielä jaksavan pitää ääntä mutta vastaanottimissa näyttää olevan vakava häiriö, jonka korjaushalutkin näyttävät puuttuvan kuten Tiilikaisen ja monien muiden näpertelyhalut osoittavat. Saman taudin kourissa kouristelevat myös nykyiset hallituspuolueet.

Edesmenneen presidentti Kyösti Kallion opetusta "Vanhurskaus kansakunan korottaa, mutta synti on sen häpeä" ei nykyistenkään päättäjien keskuudessa lainkaan kunnioiteta. Miten oikeamielisyyttä kaiken menneen ja nykyisen sekoilun perusteella voidaan vaatia kansalaisiltakaan, kun häpeällinen esimerkki istuu kansakunnan kaapin päällä?

Ehkä vielä on mahdollisuus, jos kaikki kansalaiset ottavat heille kuuluvan paikkansa, ja pitävät ääntä. Mennet vaalit antoivat muutoksen mahdoliisuuteen viimeisen pienen toivon säteen.

Käyttäjän Immukka kuva
Pekka Immonen

Koko Psuomalaisten noste perustuu Timo Soinin karismaan ja koko poliittinen protesti kanavoituu PS puolueen kautta. Hyvä niin. Aika näyttää mihin pystyvät ilman ideologista pohjaa tai historiallista kokemusta parlamentaarisesta vaikuttamisesta. Monelle PS:n kansanedustajalle vastuu on aivan liian kova paikka eikä seuraavissa vaaleissa nähdä samoja ehdokkaita pyrkimässä Suomen lakeja säätävään laitokseen. Muistan vielä Tony Halmeen ilmeen ( R.I.P. ) kun hänen eteensä työnnettiin metrin paksuinen "iltalukeminen" ennen seuraavan aamun istuntoa. Ei käy kateeksi.

Jaakko Tuononen

No, mutta hyvä ystävä. Keskusta ei ole koskaan ollut "keskustassa" Kepulipuolue on Suomen vanhoillisin puolue. Enemmän oikealla, kuin Kokoomus. Jos nyt puolueita enää mitataan "arvoilla". Käytännössä Kepu on vain rahankeruuorganisaatio ja mafia - ihan kuten muutkin puolueet.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nolanin_kartta
(ks isompi kuva)

PS on siinä jossain Siinä Christian democracy ja conservatism välissä, kuten myös keskusta. Persut vielä hieman keskustaa alempana.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Perussuomalaiset sijoittuu puoluekartalla Keskustan ja SDP:n väliin. Mukana on myös Kristillisdemokraattien konservatismia.

Kokoomus saa kiittää eduskuntavaalien ykkössijastaan Perussuomalaisia, kun Perussuomalaiset sekoittivat SDP:n ja varsinkin Keskustan pakkaa.

Jos Urpilainen ei olisi alkanut peesata Soinia EU:n hulttiomaiden tukiasioissa, Perussuomalaiset olisi saanut enemmän kansanedustajia kuin SDP.

Toimituksen poiminnat