kimmotiilikainen

Perussuomalaisten Mäkelä vääristelee

Kansanedustaja Jani Mäkelä esitti Puheenvuoron blogissaan sekä Lappeenrannan Uutisten mielipidepalstan kirjoituksessaan joukon virheellisiä väittämiä. 

http://janimakela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254464-keskusta-ja-tiilikaine...

 

Ainut asia, joka piti paikkansa on se, että olen esittänyt koko EU:n ilmastotoimien tiukentamista ja yhtenä toimenpiteenä päästökaupan laajentamista kattamaan myös lämmityksen päästöt.

 

Mäkelän väite, että päästökaupan laajentaminen hyödyttäisi itäisen Euroopan maita, ja suomalaiset maksaisivat, ei pidä paikkaansa. Päin vastoin. Juuri lämmityksen sisällyttäminen päästökauppaan toisi myös lämmitykseen yhtä tiukan ohjauksen kaikkia jäsenmaita koskien. Silloin ei olisi eroa, syntyvätkö lämmityksen päästöt Puolassa, Romaniassa, Suomessa vai Ranskassa.

 

EU:n Ilmastopolitiikan tuloksellisuuden kannalta on tärkeää, että kaikkien maiden päästöjä kohdellaan samanarvoisesti. Juuri näin päästökaupan piirissä tapahtuu, säännöt ovat yhtä tiukat kaikissa jäsenmaissa. Nykyisellään tämä koskee jo teollisuuden ja energiantuotannon päästöjä, jotka ovat noin 40 prosenttia kaikista päästöistä.

 

Lämmityksessä tilanne on erilainen. Jokainen jäsenmaa tekee omia toimiaan esimerkiksi fossiilisia lämmityspolttoaineita verottamalla, parantamalla energiatehokkuutta rakennuksissa tai sitten ei tee toistaiseksi paljon mitään. Lämmityksen päästöt ovat kuitenkin erittäin merkittävät. Jos ne otettaisiin päästökaupan piiriin, päästökaupan kustannustehokas ohjaus kattaisi jo yli puolet EU:n päästöistä.

 

Esitykseni tehostaisi EU:n ilmastopolitiikkaa erityisesti itäisissä jäsenmaissa. On harmi, että edustaja Mäkelä ei ole eduskunnassa ollessaan vielä oppinut edes ilmastopolitiikan perusasioita. Tai jos on, sitten hän yrittää tahallaan johtaa lukijoita harhaan toistamalla perussuomalaisten puoluetoimiston propagandamyllyn virheellisiä väitteitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Taisi osua arkaan paikkaan.

Jos nyt lähdet siitä oletuksesta (ja toivon ettet ole tarpeeksi naiivi lähteäksesi) että Itä-Euroopassa todella noudattaisiin näitä sopimuksia yhtä tarkasti kuin Suomessa, niin mitä Kimmo arvelet - tarvitaanko siellä ilmasto-olosuhteissa enemmän vai vähemmän energiaa lämmitykseen kuin Suomessa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aivan. Edelleen on huomioitava lämmitystapa, eri maissa käytetään talojen lämmityksessä eri menetelmiä. Suomessa on käytössä paljon sähkö- ja kaukolämmitystä. Itä-Euroopassa taas käytetään enimmäkseen puuta/kivihiiltä, josta päästöt ovat suurempaa luokkaa.

http://www.julkisivuyhdistys.fi/julkkari2/images/s...

Keskustalle ja muille hallituspuolueille (kok+sin) ei ole tärkeintä miten suomalaiset pärjäävät vaan miten eu ja muut jäsenmaat hyötyvät kaikkein eniten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tässä on erinomainen osoitus miten Suomi ei EU:ssa aja omia etujaan ja vielä mallioppilaana haluaa noudattaa haittadirektiivejä tiukemmin kuin vaaditaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Suomessa lämpötilat vaihtelevat vuodessa jopa 70 astetta. Ilman energiaa täällä ei voi elää ja sitä energiaa lähtökohtaisesti menee enemmän kuin muilla.

Siksi keinotekoinen periaate siitä että kuka käyttää maksaa enemmän haittamaksuja on lähtökohtaisesti kohtuutonta jos erilaisissa ilmanaloissa halutaan elää.

Raimo Hakala

Heh, ette kai vaadi näiltä luottamushenkilöiltä selkeätä ymmärrystä asioista joita poliittiset puolueet ovat valinneet "kansan" asioita hoitamaan? Kysymyshän on vain ja ainoastaan eliitin tulojen lisääminen.Ja kaikenlainen "reiluus" sekä yhdenvertaisuus kaikille kaikissa ilmasto olosuhteissa. Herra on maatalouspuolueen johdossa ja ilmeisesti kuvittelee, että 2-3 sadon vuodessa saavissa maissa on samanlainen ilmasto kuin täällä suomessa jossa yksi sato on ainoa vaihtoehto.Ja lämmitystä tarvitaan paljon. Muualla tarvitaan jäähdytystä.Jostain syystä hallitus on sitäkin mieltä, että työttömyys on ihmisen omaa syytä ja laiskuutta. Vaikka hallitukset ovat omilla päätöksillään ja toimillaan tuhonnut työpaikat. Jopa omat pankitkin katosivat.
Ja köyhyysrajan alapuolella elävät miljoona (1000000) henkilöä? Sekä yritykset ja yhtiöt jotka eivät tule toimeen omillaan vaan vaativat yhä suurempia tukia ja verovähennyksiä. Mistä saadaan varat tukiin ja palveluihin, kun kaikki on yksityistetty eikä kukaan maksa verojaan?

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Koulutettu mies ja vielä uskoo ilmaston kylmenemis/lämpenemis/muutos hömppään.

Voit valita oman kohtasi doktriinista eri vuosikymmeniltä.

Kyseinen hokema kun muuttaa muotoaan useammin kuin raavas mies vaihtaa paitaa.

Kaikki lähti Rooman klubista johon eliitti kokoontui miettimään miten saataisiin luotua maailmanlaajuinen verotusjärjestelmä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Eiväthän Mäkelä ja Kokko edes pysty keskustelemaan asiasta. He poistivat viittaamastasi Uuden Suomen blogista puolet kommenteista. Se on näiden kahden herran halu ja kyky keskustella asiasta, josta itse ovat tehneet avauksen.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

"He poistivat viittaamastasi Uuden Suomen blogista puolet kommenteista. "

Se on kyseisten herrojen tapa. Eilen illalla Kokko uhkaili allekirjoittanutta eduskunnan turvapalveluilla kun usutin Kokkoa tekemään rikosilmoitusta eräästä bottiasiasta.

Tänä aamuna Mäkelä oli poistanut kaikki Kokon julkiset haukkumiset ja kyseiset kohdat blogistaan.

Kypsää toimintaa ja toinen on kaiken lisäksi olevinaan kansanedustaja =)

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

... ja toinen hänen avustajansa!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Arvoisa Veli Theo Ankises, miten tämä viestisi liittyy blogin aiheeseen? Näen tässä vain henkilökohtaista ajojahtia.

EDIT:
Mitä tulee turvapalveluihin, niin kyseessähän oli sinulta suora uhkaus joka ei liittynyt mitekään mihinkään rikosilmoitukseen. Blogisti aivan oikein poisti de-rail keskustelun blogistaan.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #11

"Mitä tulee turvapalveluihin, niin kyseessähän oli sinulta suora uhkaus joka ei liittynyt mitekään mihinkään rikosilmoitukseen. "

Höpö höpö. Kirjoitin melko tarkkaan näin: tee vain rikosilmoitus - jos uskallat. Se oli suora viite siihen, että kun sinun artikkelisi jostain syystä vain saivat bottiliikennettä yhdessä Mäkelän kanssa kohdistettuna ja sitä kautta teidän artikkelinne nousivat Etelä-Saimaan luetuimpien joukkoon, te hyödyitte asiasta selkeästi. Rikosilmoituksella viittasin siihen, että jos teillä ei ole mitään salattavaa, niin siitä vaan riennät sen tekemään - jos siis uskallat. Suosittelen sitä edelleen - jos uskallat. Etelä-Saimaa teki minusta asiassa ansiokkaan artikkelin. Jostain kumman syystä Mäkelän kirjoituksia on ollut vähemmän sen jälkeen Etelä-Saimaassa eivätkä ne ole olleet luetuimpien joukossa ;P

Se tuli moneen kertaan käytyä läpi ja sinä ryhdyit uhkailemaan "mustilla miehillä eduskunnan turvapalvelusta". Lisäksi solvasit aika henkilökohtaisesti ja julkisesti.

Taitaa olla opettajalla luetun ymmärtämisen vaikeuksia nyt.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #12

Arvoisa Jan Theon,

Miten kirjoittamasi viesti liittyy aiheeseen tai blogiin? Tämä on jo täysin hävytöntä henkilöön menevää ajojahtia mitä sinä täällä uudessa suomessa harrastat. Sinkoilet blogista toiseen viestittelemään minusta tai edustaja Mäkelästä etkä suinkaan aiheesta. Yhtään blogia et ole tälle alustalle kirjoittanut.

Mitä botteihin tulee, niin tuo kiusanteko oli todella uskomatonta ja sinä epäilemättä bottiasiantuntijana tiedät asiasta enemmän, ellet jopa paljon enemmän mitä kerrot....

Kaunis pyyntö, voisitko jättää minut henkilönä rauhaan ja keskittyä aiheeseen kommentoimiseen? Aikuisia ihmisiä me täällä somessa/blogistanissa olemme.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #13

"Miten kirjoittamasi viesti liittyy aiheeseen tai blogiin? Tämä on jo täysin hävytöntä henkilöön menevää ajojahtia mitä sinä täällä uudessa suomessa harrastat. Sinkoilet blogista toiseen viestittelemään minusta tai edustaja Mäkelästä etkä suinkaan aiheesta. Yhtään blogia et ole tälle alustalle kirjoittanut."

Mäkelä on poliitikko ja sinä olet hänen virallinen avustaja. Tuo bottiasia on myös julkinen uutinen.

Blogien kirjoittaminen ei ole mikään mittari.

"Mitä botteihin tulee, niin tuo kiusanteko oli todella uskomatonta ja sinä epäilemättä bottiasiantuntijana tiedät asiasta enemmän, ellet jopa paljon enemmän mitä kerrot...."

Kyseessä on uutinen, ei kiusanteko. Koita erotella se. Enkä ole itse asiassa mikään bottiasiantuntija, nehän ovat hyvin pieniä ohjelmistoja joita jokainen nörtti pystyy vääntämään vasemmalla kädellä. Tuolla mittarilla Suomessa on siis yli 100.000 bottiasiantuntijaa. Eduskunnassakin on sellainen Vihreissä ja hän puhuu myös klingonia. Terveisiä vaan.

"Kaunis pyyntö, voisitko jättää minut henkilönä rauhaan..."

Uutiset on uutisia. Olet eduskunnassa töissä kansanedustajan avustajana joten....ja kun eilen viimeksi et viitsinut asiasta keskustella vaan menit henkilökohtaisuuksiin täysin asian vierestä (kuten se siellä vieläkin näkyy keskusteluketjussa), niin voi olla, että en kääntele toista poskeani...en täällä enkä elävässä elämässä ikinä.

Mutta sen lupaan, että niin pitkään kun pysyt asiassa minun kanssani, niin pidän oman osuuteni ja pysyn asiassa. Jos poikkeat polulta, seuraan perässä.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #11

"Arvoisa Veli Theo Ankises, miten tämä viestisi liittyy blogin aiheeseen? Näen tässä vain henkilökohtaista ajojahtia."

Onpa asia päässyt valtakunnan uutisiinkin missä ministeri ojentaa Jani Mäkelää.

Voitte syyttää henkilökohtaisesta ajojahdista Uutta Suomea. Seuraavaksi ehkä boikotoitta Usaria julkisesti? ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Voi jestas Kokko. Keskusteluetiikan vastaisista bannauksista ja poistoista seuraa aina että johonkin sivuavaan blogiin tehdään huomautuksia. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Persut oppikaa jo ettette voi kontrolloida kandalaiskeskustelua Unkarin tyyliin ainakaan vielä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Arvoisa Veli Takanen, miten tämä viestisi liittyy blogin aiheeseen? Näen tässä vain henkilökohtaista ajojahtia.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Se liittyy Tiilikaisen linkin kautta.Linkin, joka johtaa Mäkelän eiliseen blogiin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Edustaja Mäkelä vastasikin Tiilikaisen väitteisiin asiallisesti.

http://janimakela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255146-...

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Blogin voi kuitata kahdella sanalla: confirmation bias.

Ihan asiallisesti sanottuna.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Länsieuroopassa Tanskasta alaspäin energiaa taitaa kulua enemmän asuntojen viilentämiseen kuin lämmittämiseen, jokos ministeri on keksinyt myös tämän ja ehdottaa ilmastoinnin päästökaupan piiriin ja vaatii siitä haittaveroa.

Käyttäjän SamiRinta-Mnty kuva
Sami Rinta-Mänty

Voi tätä hulluutta. Maapallo ei ole lämmennyt kohta kahteen vuosikymmeneen vaikka samaan aikaan hiilidioksiidi päästöt ovat moninkertaistuneet. Luotettavin empiirinen data eli globaalien lämpötilojen satelliittimittaukset osoittavat tämän kiistatta. Lämpenemistä ei ole kuin ilmastomalleissa ja "korjatuissa" maa-asemamittaus-tuloksissa. Alarmistien vouhotus perustuu tietokonemalleihin, jotka eivät pysty ennustamaan edes menneisyyttä ja jotka erkanevat todellisuudesta koko ajan yhä enemmän.

Hiilidioksiidi ei aja ilmastoa vaan aurinko, jonka aktiivisuus vaihtelee sykleissä. Enemmän olisin huolissani muutaman vuoden päästä mahdollisesti tulevasta auringonpilkku minimistä, jolloin auringosta tulevan energian määrä vähenee merkittävästi... Lämpötilan ja hiilidioksiidin riippuvuus on täysin toisinpäin. Ensin lämpenee ja sitten lisääntyy hiilidioksiidin määrä ilmakehässä merien lämmetessä.

Yksikään alarmistien maalaama uhkakuva ei ole toteutunut. Meren pinta ei nouse - ei ainakaan yhtään nopeampaa kuin se on tehnyt viimeiset 150 v. Napajäätiköt kasvavat samoin kuin Grönlannin jäätiköt. Ilmastonmuutos ei ole enää tiedettä vaan politiikkaa ja ideologia, uskonto jopa. Kritiikkiä ei sallita.

Ennemmin tai myöhemmin tämä hulluus loppuu. Toivottavasti Suomesta ja Euroopasta ei sitä ennen tehdä elinkelvotonta poliittisella hulluudella.

Toimituksen poiminnat