kimmotiilikainen

Milloin Vapaavuori hoitaa päätyötään?

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) jatkaa Ylen Ykkösaamussa ristiretkeään oman puolueensa hallituksessa sopimaa maakuntauudistusta vastaan.Helsinkiläisenä joutuu kysymään, milloin pormestari aikoo valta- ja puoluepolitiikan sijaan hoitaa päätyötään eli Helsingin ja helsinkiläisten asioita? Missä ovat Vapaavuoren ratkaisut ongelmiin, jotka tuntuvat helsinkiläisten arjessa?


Asumiskustannukset Helsingissä ovat kohtuuttomia esimerkiksi yksineläville. Kivihiilen poltto Helsingissä jatkuu ja Keskuspuisto ja muut viheralueet ovat uhattuina.Helsingissä on paljon pitkäaikaistyöttömyyttä, jonot lääkärille ja muihin palveluihin ovat pitkiä ja eri kaupunginosat asukkaineen uhkaavat eriarvoistua. Kohtuuhintaisista asunnoista on pulaa, vaikka aloitteestani toteutuva Raidejokeri tilannetta osaltaan helpottaakin.Vapaavuori on valmistellut pääkaupungille strategian, jonka tavoite on tehdä Helsingistä maailman toimivin kaupunki. Tavoitteeseen on helppo yhtyä, mutta strategia jää paperitiikeriksi ja tavoite saavuttamattomiin, ellei ihmisten arjen ongelmiin saada ratkaisuja.Keskusta on valmis yhteistyöhön, vaikka emme ole Helsingissä valtapuolue. Meidän vaihtoehtomme on kestävän kaupunkikehityksen tie, jota asuntoministerinä ajan. Se tarkoittaa esimerkiksi edullisempaa asumista, puhdasta sisäilmaa, viheralueiden säilyttämistä, kiertotaloutta, lisää uusiutuvaa energiaa ja puurakentamista.


Kestävä kaupungin kasvu tarkoittaa myös sitä, että kaupunginosia ja asuinalueita ei päästetä eriarvoistumaan. Ihmisille on annettava lisää vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia. Vapaavuoren Helsingissä tavallisen helsinkiläisen ääni ei valitettavasti kuulu päätöksenteossa.Vapaavuoren harjoittama kaupunkien ja muun Suomen vastakkainasettelu on vanhanaikaista ja vahingollista. Suomi on niin pieni maa, että pärjätäksemme maailmassa meitä ei pidä jakaa kasteihin. Helsinki, muut isot kaupungit, seutukaupungit ja pienemmät kunnat ovat yhdessä Suomi. Yhteistyöllä kaikki voivat voittaa. Helsinki tarvitsee muuta Suomea ja muu Suomi rakasta pääkaupunkiaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Reijo Manssila

Vapaavuoren päätyö on juuri nyt "maakuntauudistuksen" torppaaminen. Tässä työssään häntä tukee suomalaisten ehdoton enemmistö.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Eläköön kuntahimmelit nyt ja ikuisesti.
Voidaan vaikka ikuisesti jatkaa vanhalla mallilla jossa kuntayhtymät lähettelevät sotelaskuja pikkukuntiin, jotka miettivät paljonko voisi opetuksesta leikata että saadaan nuo laskut hoidettua.
Mitään sananvaltaa ei kuntalaisilla näissä himmeleissä ei ole, rooli on lähinnä maksajan rooli.

Tosin, jos ollaan sitä mieltä että nykyinen sote malli on sellainen että sillä voidaan mennä tulevat vuosikymmenet niin mikäs siinä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Joonas, kritiikki kohdistuu suurelta osin järjettömään 18 maakunnan malliin.

Olen pitkään ihmetellyt, mistä syvä Keskustan asioiden tuntemus ja varaukseton tuki kaikille sen toimille kumpuaa. Profiliissasi on pelkkä hämärä kuva ja nimi Juha Salmi.

Oma veikkaukseni on, että tässä meille kirjoittaa feikkiprofiililla Keskustanuorten toiminnanjohtaja Joonas Salmi eikä Juha Salmi.

https://joonassalmi.wordpress.com/

Jos näin ei ole, niin kerrohan vaikkapa mistä tulet ja mitä teet, niin voimme todeta sinun olevan joku toinen todellinen henkilö. Täällä kun pitäisi esiintyä oikealla nimellä ja kuvalla.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #8

Mitenkähän sen järjettömyyden kanssa lienee? 5 maakuntaa olisi ehdottomasti järjetöntä, tai siis järkevää, jos kyseessä olisi vain erikoissairaanhoidon erva-alueista, mutta kun se SOTE on paljon, paljon muutakin. Sellaiseen maakunta, vaikka sitten vain 70 000 asukkaan, on ehdottomasti sopivan ketterä olematta mammuttimaisen kankea.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #21

Viisi voi olla liian vähän, mutta 18 on aivan liian paljon. Mitä veikkaat, mistä silloin kannattaisi normaalilla logiikalla järkevää ratkaisua hakea?

Siis jos ei olisi kepun alueellista valtaa tavoittelevia pyrkimyksiä..

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #22

Kyllä minulle kelpaisi 15, mutta hallitus on nyt päätynyt 18 maakuntaan.

Oli maakuntia 5, 12, 15 tai 18 tulee Pohjois-Pohjanmaa ja Oulu olemaan ytimenä yhteen, mutta mieluummin vain oma maakunta kuin köyhä Kainuu, pieni puoliruotsinen Keski-Pohjanmaa ja kammottavan laaja Lappi siihen samaan syssyyn.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se on ihan hyväkin että joku uskaltaa kyseenalaistaa tämän maakunta- unelman, nyt kun sitä ei ole vielä toteutettu, eikä mitään vahinkoa ole vielä tapahtunut.

Olisiko sittenkin vain parempi jatkaa kuntauudistusta ja luopua maakuntauudistuksesta. Ehkä ne alkuperäiset kunnatkin voisi vielä jättää henkiin, toimimaan vapaaehtoisella pohjalla, siis talkoovoimin, hoitamaan vaikka kunnan metsiä ja pitämään huolta pitäjämuseosta, ja laatimaan aloitteita ja kirjelmiä sille isommalle kunnalle, tai "maakunnalle", tai muulle "hallintoalueelle", joka hoitaisi kaikki ne loput asiat.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vapaavuoren ristiretki on perusteltu.

Maakuntauudistus ts. suojatyöpaikkahässäkkä on pelkkä velttojen virkamiesten märkä päiväuni. Toivottavasti koko höpsötys hautautuu sinne siltarumpujen katveeseen syvälle saviojaan.

Mikähän siinä muuten on, että KELA ei ole kelvollinen hoitamaan hommaa näiden maakuntien asemasta. KELA ssa on jo valmis henkilöstö ja systeemit sekä osaaminenkin jo jollain tolalla ?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kun muilla puolueilla politiikanteossa ainakin tolkullisessa määrin on kyse ideoiden ja ajatusten taistelusta, kilpistyy se keskustalla rakentamiensa hallintohimmeleiden puolustustaisteluun.

Jaakko Paasonen

Kyllä nämä Kela ym.asiat on sovittu ja sipilöity hallituksessa..jonka takuumiehenä toimii.. äänestäjänsä pettäneet hillotolppa ministerit.
Joten näillä mennään ja EUn liittovaltio odottaa kilttiä sekä typerää mallioppilastaan..Suomea.
Kuten keskusettaja ministeri Tiilikainen kin tietää.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kerroppa Tiilikainen yksikin keskustan ulkopuolinen merkittävä taho, jonka mielestä maakuntahimmelinne järjettömällä maakuntamäärällä on hyvä ratkaisu? Viitaten sanomaasi valtapuolueesta Helsingissä, niin enemmistö suomalaisista ei kannata mallianne, mutta ei se teitä valtapuolueena kiinnosta.

Rationaalisemman mallin ajaminen on pääkaupunkiseudun etujen puolustamisen ja samalla pormestarin toiminnan ytimessä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Vapaavuori puhui myös nimenomaan pääkaupunkiseudun asunto- ja asumiskalleudesta. Hän näki asuntokaavoituksen jarruna mm. Malmin lentokentän suojelun, vaikka Helsinkiin suuntautuva muuttoliike on kaiken aikaa kasvussa.

Nykyisin kaikki puhuvat asumisen kalleudesta, mutta käytännössä mikään puolue ei ole lähtenyt purkamaan kalleuden syitä.

Vuoden alusta voimaan tuleva asumistuen leikkaus yli 20 euroa/m2 maksaviin asuntoihin, on ikävä leikkuri köyhän kukkarolle. Suurin osa pienistä, kalliista vuokra-asunnoista, sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Vantaalle valmistui/valmistuu kerrostaloja, joissa asuntojen koot ovat 15 - 25 m2, joissa vuokrat kurkottavat jo yli 30 euroon/m2.

Aravatuettuihin asuntoihin pääsee vain pieni osa asukkaista. Uusi, vuoden alusta pääkaupunkiseudulle voimaantullut tulorajalaki, on tervetullut. Aiemmin lain voimaantuloa, kaupungin asuntoja myönnettiin paljon myös hyvätuloisille, joilla ei ole muuttovelvoitetta.

Asuntovariaation pirstaleisuus ei ole yhdenvertaisuuslain mukaista.

Ajatus siitä, että asumistuen leikkauksella hillitään ylisuuria vuokria, on harhaanjohtava. Yksityisiltä vuokramarkkinoilta on turha odottaa alenevia vuokria, ellei hallitus tee radikaaleja toimenpiteitä ylisuurten vuokrien perinnästä.

Vuokrasääntely voi olla eräs tapa. Malli, joka toimi aiemmin, mutta sittemmin purettiin syystä, että pelättiin vuokra-asuntojen katoamista. Luulen, että nykyisin on enemmän asunnottomia kuin silloin. Työssäkäyvien asunnottomuus on seurausta ylisuurista vuokrista.

Ongelmana lienee se, että liian moni käsi on ojossa nimenomaan asunnoista saatavien vuokratulojen hyödyntämisessä omiin kassavarantoihinsa.

Hyvin lienee edustettuina vakuutus- ja eläkeyhtiöt, pankit, ay-liikkeet ja yleisimmin suuromistajat.

Asumistuen muodossa, valtio subventoi verovarojamme isojen asunnonomistajien taskuun.

Kysymys kuuluukin, onko hallituksella keinoja lopettaa (muita, kuin asumistuen leikkaus) valtion verovarojen pumppaaminen yksityisten asunnonomistajien pohjattomaan nieluun.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Käsittääkseni esimerkiksi Helsingissä on edelleenkin myös paljon asuntoja tyhjillään. Valtion pitäisi miettiä keinoja, miten nämä asunnot saataisiin vuokramarkkinoille. Tukholmassa on kuulemani mukaan sellainen systeemi, ettei keskustan asunto voi olla tyhjillään, vaan siellä on pakko vuokrata asunto eteenpäin. En tunne asiaa kovin tarkasti, mutta jotain tämän tyylistä käytäntöä siellä on olemassa, kun kerran eräs ruotsalainen sitä minulle koetti selvittää. Jos joku pitää omaa asuntoaan tyhjillään Helsingissä, niin jossain mättää ja pahasti.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Tyhjää vuokra-asuntokantaa on paljon. Sato, Lumo, Keva ja VVO ilmoittavat vapaista asunnoista, joissa pääsääntöisesti vuokrat hipovat 1000 euron molemmin puolin.

Mahtavatko asuntojen vuokranantajat saada kompensaatiotukea vuokraamattomista asunnoista? Silloinhan niiden tyhjilläänkin pitäminen mahdollistuu.

Vantaalle on valmistunut isoja kerrostalokomplekseja, joissa asuntoja on voinut olla tyhjillään puolikin vuotta.

Arava-asunnoissa hintataso on n. 200-300 euroa edullisempi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11
    "Mahtavatko asuntojen vuokranantajat saada kompensaatiotukea vuokraamattomista asunnoista?"

Kaukaa haettua. Kuka sellaista tukea maksaisi? Vapaavuoriko?
Niin kauan kun elämme vapaassa demokratiassa, kapitalisti hallitsee omaisuuttaan. Eri asia, jos rakentamiseen on saatu yhteiskunnan tukea tai tontin vuokraan sisältyy ehtoja.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #13

Harri R., Lauseessa oli kysymysmerkki. Ihmetyttää, jos asuntoja on varaa pitää tyhjillään useita kuukausia!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #15

Niin oli minun vastauksessanikin.

Miten kysymysmerkin käyttö muuttaa merkitystä? Lieventääkö se väitettä jotenkin, mutta jättää sen leijumaan?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #16

Jospa joku tuohon osaisi vastata! Ei nyt kannata sen enempää jaaritella!

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #11

Vantaalla ja miksei myös Helsingissäkin vuokranantajat odottelevat sitä suurta EUn taakanjakoon liittyvää muslimien massamaahan tuontia,jonka takuu miehenä Brysselissä on Jyrki Katainen, ja jota myös Kimmo Tiilikaisen keskustalaiset valtuutetut kannattavat..myös eduskunnassa.

Asiaan liittyen kokoomuksen Vapaavuori ja vihreä Sinnemäki sekä myös demari kaupunginjohtajat ym.poliittinen johto Helsingissä,
valmistelee,totaalisessa media/hiljaisuudessa,suurmoskeijan rakentamista Stadin ydinkeskustaan ,josta tontti on Jo varattu. ..Keskustan tuella.

Vapaavuori tosin vakuutteli ennen pormestariksi valintaansa, että hänen aikanaan,"jos minut valitaan pormestariksi",jne, ei tätä suurmoskeijaa/ muslimiradikaalien kulttuurikeskusta rakenneta..helsinkiläisten ja ts koko Suomen veronmaksajien ylläpidettäväksi. Keskustan tuella.

Nähtäväksi siis jää,onko Vapaavuori sanansa mittainen mies,vaiko Kataisen ym.kokoomuslaisten kaltainen oman edun tavoittelija..
edelleen..keskustan tuella..ainKin niin kauan kuin ovat samassa hallituksessa.

Mikä on,poliitikot ja varsinkin keskustalaiset tuntien, ilmeisesti oikeampi arvio.

Mikko Toivonen Vastaus kommenttiin #11

On turha ilmoitella tyhjistä asunnoista, joiden vuokraa tarpeessa olevat eivät kykene eivätkä myöskään halua maksaa.

Sellaiset asunnot ovat täsmälleen sama kuin ei ole.

PK seudulla alkaisi halukkaita vuokraajia välittömästi löytymään jos vuokrataso palaisi muuna maan ja maailman yleiseen tasoon eli vuokratasoon 10-15 euroa per m2.

Tuo 15 euroa siis kohtuulisen (30 m2) kokoisista yksiöistä Helsingin alueella ja se siitä alempi sitten Keskustasta etäännyttäessä ja asunnon koon suuretessa.

Suurimmissa asunnoissa lähiöissä tuon neliövuokran pitäisi yleiseen tasoon suhteutettuna olla lähempänä 8 euroa/m2 kuin 10.

Helsingin ja PK seudun nykyiselle vuokratasolle mitä nuo Parantin mainitsemat yhtiötkin "riistävät" ei ole minkäänlaisia teknistaloudellisia tai moraalisia perusteita. Ei vähäisimmässäkään määrin vaan kysymys on riistävästä hyväksikäytöstä minkä ovat siunanneet seutukunnan poliitikot Helsingin johdolla.

Tähän riistoon ja hyväksikäyttöön e ole kukaan entisistä eikä nykyinenkään asuntoministeri puuttunut missään määrässä tai tavoin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kyse ei ole pelkästään siitä, että on paljon n. 29 000 tyhjää asuntoa, vaan toimistotiloja voitaisiin muuttaa asunnoiksi. Vaatisi käyttötarkoituksen muutoksia. Miksi poliitikot ym. eivät tartu tähän asiaan? Onko niin, että jos asuntoja tulee runsaasti tarjolle on laskettava vuokria ja silloin asuntojen omistuksesta tiukassa asuntotilanteessa hyötyvät menettävät pääomia?

Pääkaupunkiseudun tyhjät toimistotilat – joita on todella kolmen Postitalon tai yli miljoonan neliömetrin verran – ovat puhuttaneet pitkään. Niitä on vaadittu muutettavaksi niin asunnoiksi kuin turvapaikanhakijoiden majoitukseksikin. Miksi vain puhutaan, miksi mitään ei tehdä? Turhaa suun pieksentää, siitä ei ole mitään hyötyä. .

Malmin lentokenttä pitäisi jättää rauhaan, ei se ole ongelman ratkaisu. Eikä kepu onneksi Helsingissä voi vaikuttaa. Se tuntuu helpottavalle. Vapaavuori on oikealla asialla. Hän on Helsinkiläinen.

https://www.uusisuomi.fi/asuminen/216928-ministeri...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Miksi ylipäätään pidetään yllä jatkuvaa puhetta asuntopulasta, sillä vapaista asunnoista on jopa ylitarjontaa? Tosin niistä ylihintaisista! Eli, tuo Irjan ehdotus tyhjien liiketilojen muuntamisesta edullisiksi asunnoiksi, voisi ratkaista jonkin kansanosan toimeentulo-ongelman.

Odottaisin oppositiolta myös selkeitä kannanottoja. Vai onko heilläkin kädet syvällä valtion raha-altaassa?

Joni Rinne

Liikuttavaa tämä kepulaisten huoli Helsinkiläisistä. Aivan vilpittömältä vaikuttaa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Onko Vapaavuorella muka jotain muutakin tekemistä, kuin käydä lounaalla ja päivällisellä työaikana?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Varsinaisen työajan jälkeinen edustaminen. Pormestari on työssään kiinni 24/7.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kansalaisten mielipiteen keskustavetoisesta maakuntauudistuksesta voinee Tiilikainenkin tarkastaa lukemalla minkä tahansa viimeaikaisen kannatuskyselyn.

Jos Vapaavuori jollain ilveellä saa uudistuksen torpattua, teidän pitäisi panna delagaatio luokseen ja kiittää kauniisti.

Kari Aaltonen

Tiilikaisen lypsyjakkara kaatu samantien, kun Vapaavuori onkin erimieltä Verorahojen lypsäämisestä.

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Mielenkiintoinen kysymys varavaltuutettu Kimmo Tiilikaiselta. Vastaustahan hän voisi parhaiten tiedustella valtuuston kyselytunnilla, kun sattuu kokoukseen pääsemään. Samalla saisi hyvän katsauksen siitä, mitä kaikkea pormestarin työhön kokonaisuudessaan kuuluu, paitsi että se on 24/7.

Jaakko Paasonen

Nyt kun osuit Raimo ns. hollille niin kysynki oitis sinulta,että kannatatko Suurmoskeija hanketta?
Lyhyt vastaus,muodossa, kyllä tai en. Kiitos.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Miten Tiilikainen on hoitanut hommansa. Ilmastokokouksessa riemuitsi päätöksistä. Nyt sen seurauksena EU:ssa tehtiin metsäteollisuuden kannalta huono päätös. Mitä jäi tekemättä. Miksi näin kävi. Onko riemulle tilaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö juuri tuo metsäteollisuutta korventanut päätösmalli saatu purettua viimeisessä mahdollisessa vaiheessa Euroopan Parlamentissa? Ilmastokokouksen onnistumisen lisäksi suon mielelläni Tiilikaiselle osan siitä kunniasta, mitä saatiin aikaiseksi metsien hakkuumäärän kasvattamiseksi tuossa hiilinieluepisodissa.

Kuinka paljon helsinkiläisiä sitten maakuntauudistus auttaa, on jo toinen kysymys. Siinä mielessä Vapaavuori voi siis olla helsinkiläisen asialla. Kokonaan eri kysymys on se, olisiko maakuntauudistus koko maan kannalta huono. Jos uskotaan, että maakuntauudistus hyödyttäisi Suomea, muttei niinkään Helsinkiä, Tiilikaisen kritiikki on kestävällä pohjalla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Meillähän on itseasiassa maakuntahallinto olemassa, mutta sinne siirrettäisiin nyt kunnilta iso liuta asioita ratkaistavaksi ja tulee omat erilliset maakuntavaalit, jos uudistus toteutuu. Myös kuntien omaisuutta ja tuloista noin puolet siirtyisi maakuntahallinnolle. Sote- ja maakuntauudistuksen tarkoitushan oli alunperin se, että saadaan kustannustehokkaampi järjestelmä aikaiseksi. Nyt vain tämä kokoomuksen tuoma sotea koskeva valinnanvapaus on uhka järjestelmälle eikä siitä tulisi myöskään kustannustehokkaampi ja aiotut säästöt jäisi saamatta. Joidenkin mielestä päinvastoin kustannukset karkaisi käsistä eli ne nousisivat. Melkoinen sekahedelmäsoppa tästä on syntynyt ja kukaan ei oikein pysty hahmottamaan näin monimutkaiseksi muodostuvan järjestelmän järkiperäisyyttä ja onko se lopulta perustuslainmukainen. Henkilökohtaisesti en ole innokas näin vaikeaselkoisesta järjestelmästä, vaikka ymmärrän uudistusten tarpeellisuuden juuri siitä alkuperäisestä näkökulmasta katsottuna. Sote on kuitenkin se tärkeämpi juttu, mutta kun kaikkien pitäisi voittaa eikä tässä taida kukaan voittaa, niin odotettavissa on muhkeita kiistoja asian ympärillä, joka voi lopulta kaatua siihen, että aika loppuu kesken ja edessä on uudet eduskuntavaalit.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Kannattaako Levonen sote-uudistuksessa kuitenkin kilpailuttamista eri palveluntarjoajien välillä?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Vapaavuori on aivan oikeassa paljastaessaan tämän kepun pyhän lehmän ongelmat. Hänellä on varmasti vapaa-aikaa tällaiseen kirjoitteluun.

Hän olisi voinut osoittaa myös suuryhtiöiden suorittaman rahastuksen, johon esitys väistämättä vie.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Tuon vois kysyä milloinka hallitus alkaa tekeen sitä luottamus tointaan mihin on valittukkin työssähän te ette ole .
Eikä teillä ole työsuhdetta mihinkään . terv tepivaari

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tepivaari puhuu vähän, mutta asiaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tiilikaiselta kysynkin :Koska tulee työttömille se 300e/kk jonka saa tienata niin ettei sitä leikata toimeentulotuesta pois?
Kuten tiesit jo esittäessäsi sen että siinä käy noin koska itsehän kepu lain tuohon tukeen teki jo-94.

Kun Suomessa on 7 000 asunnotonta.Kun Asumistukea taas leikataan niin mistäköhän se johtuu että edm.tukien saajia on tullut lisää huomattavasti tämän hallituksen aikana? Samoin toimeentulotukien saajien määrä on kasvanut huomattavasti nyt.

Koska hallitus aikoo leikata hyvätuloisten ja rikkaiden ansiosidonnaisia Kela-etuuksia jotka maksetaan tulojen mukaan?
Siitä löytyisi rahat opiskelijoiden,köyhien ja irtisanottujen työttömen tukiin.

Saarikko kertoili että onhan se asumistukien leikkaus vähän epäoikeudenmukaista?
Miksi? Eihän siihen tarvita kuin poliittisten "arvojen" muuttaminen kohdistamaan sosiaaliturva vain niille ketkä sitä oikeasti tarvitsee.
SE kai oli Kansan sosiaaliturvan tärkein tehtävä kun se luotiin aikoinaan.
Kuten Sipilä sanoi "Pitämään kaikki kyydissä mukana"!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Asumistuki valuu rikkaimpien taskuun !
MST
03.02.2014
Kansalaisten perusturvaa parantava asumistuki on kääntynyt vapaassa markkinataloudessa heikommassa asemassa olevien köyhdyttämisvälineeksi sekä rikkaimman tuloluokan rahastusautomaatiksi.

Rikkaimman tuloluokan taskuihin on siirtynyt vuokrasäännöstelyn purkamisen jälkeen miljardeja euroja ja kuka tietää josko osa myös veroparatiiseihin.

Jo 17 Miljardia -05-16 !
KL

Marko Parkkola

Kunhan torppaa suurmoskeijan, niin se on jo hyvin tehty tässä järjettömässä maailmassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kunhan torppaa suurmoskeijan, niin se on jo hyvin tehty tässä järjettömässä maailmassa."

Vapaavuorella on ihan järjellisiä perusteluja suurmoskeija-hankkeen torppaamiseen, hyviä perusteita, joista olen Vapaavuoren kanssa samaa mieltä.

Mielestäni ei kannattaisi tuoda esiin mitään järjettömiä homma-foorumista peräisin olevia perusteita, sillä niiden perusteiden esiin tuomisesta voi olla vain haittaa, jos todella haluaa ettei sitä suurmoskeijaa koskaan rakenneta.

Jaakko Paasonen

Meinaatko Vihavainen,että jos asian esillä pito lopetetaan muidenkin kuin vain hommalaisten osalta,niin tän suurmoskeijan rakennus suunnitelmat unohdetaan.? Nythän jo mediat vaikenee melkein kaikista haittamaahanmuuttajien tekemistä rikoksista,eikä Turun joukkomurhastakaan enää hiisku kukaan.

Olen keskustellut siitä/kin monien suomalaisten ja muutaman mamuperheen vanhempien kanssa,ja en lainkaan hämmästynyt kun sitä terroristien kuntoutuskeskusta vastustaa tasan tarkkaan melkein jokainen kansalainen jolle lastensa tai lasten lasten turvallinen tulevaisuus on tärkeää,täysin edellisten vaalien äänestys/Ex käyttäytymisestä riippumatta.
Oo
Suvakki Presidentti Sauli Niinistön olisi hyvä ottaa tuo huomioon,kun asettuu tyrkylle jatkopestiin,varsinkin kun hän kannattaa näiden Ruotsin tänne ohjaaminen mahd.terroristien nuolemista,kielteisestä turvapaikka päätöksestä huolimatta. Varmaa on että Turun joukkomurha nousee esiin presidentinvaaleissa,kuten myös suomen EUn ns.taakanjakoon perustuva mamuttsminen..joka meitä odottaa em. herrojen toimesta. Varsinkin Presidenttinä.

Presid Niinistö Ei vaadi edes lakien noudattamista,vaan ainoastaan toivoo sitä...joten Siinä meillä kokoomuslainen arvo johtaja..tosiaan,
Myös tän Tiilikaisen puolueen ehdokas,
M Vanhanen on samaa sorttia.
Oikke alko oksettaa ajatuskin..
kertakaikkiaan. No hieman lipesi teksti holtittomaksi.. mutta siitä viis..
Mutta..
Kansalaiset ovat kyllä hyvin tietoisia em.herrojen asenteesta ko.asiassa kuten myös EU liittovaltio myönteisyydestä,.
josta eivät puhu ja jota mediakin vain vähättelee ts.vaikenee tyystin..

Mieti Arto vaikka näitä sillä aikaa kun mä perkaan naapurin katiskasta aamulla noukkimani Kuhat, 2 kpl n.1,5 kg.kpl.

Yöksi lisukkeineen foliossa jälkiuuniin ja aamulla on herkkua tiedossa. ;-)

ps. #50 eikösse ollu uraani joka eppujen laulussa halkeaa, ja tuottaa lamppuun valkeaa.. Ja ainakin näillä mailla Persut ovat vielä yhtenä kappaleena ..muista ei nii ol väliä.. ;-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

"Meinaatko Vihavainen,että jos asian esillä pito lopetetaan muidenkin kuin vain hommalaisten osalta,niin tän suurmoskeijan rakennus suunnitelmat unohdetaan.?"

En minä kyllä tällaista muista viestittäneeni, enkä tiedä miten se hommalaisten asian esillä pito loppujenlopuksi vaikuttaa. Hommalaisten puheet on lähinnä ärsyttäviä, mutta Vapaavuoren perustelut tuntuvat hyvin asiallisilta.

Minäkään en ymmärrä miksi Suomeen pitäisi sellainen rakentaa, vaikka se ei suomalaisille mitään maksaisikaan. En ymmärrä ja vähän epäilyttää ettei siinäa hankkeessa ole pelkästään puhtaita jauhoja pussissa. Enkä sano tätä hommalaisia miellyttääkseni, vaan pikemminkin sanon sen vaikka en tahdo heitä millään tavalla miellyttää enkä ole heidän kanssaan samaa mieltä.

"Nythän jo mediat vaikenee melkein kaikista haittamaahanmuuttajien tekemistä rikoksista,eikä Turun joukkomurhastakaan enää hiisku kukaan."

Onhan niitä tuoreempiakin uutisia ja eiköhän niistä asioista ole kuitenkin ihan asianmukaisesti tiedotettu.

"Olen keskustellut siitä/kin monien suomalaisten ja muutaman mamuperheen vanhempien kanssa,ja en lainkaan hämmästynyt kun sitä terroristien kuntoutuskeskusta vastustaa tasan tarkkaan melkein jokainen kansalainen jolle lastensa tai lasten lasten turvallinen tulevaisuus on tärkeää,täysin edellisten vaalien äänestys/Ex käyttäytymisestä riippumatta."

Moskeija on siis sinusta terroristien kuntoutuskeskus. :) Mutta eihän terroristit kuntoutusta tarvitse, kun ne päätyvät sinne taivaaseen ja siellä heitä viihdyttävät neitsyet. Sitä en tiedä onko heidän tarkoitus myös jäädä neitsyiksi, mutta jos niin on niin aika vähän niistä sitten on iloa terroristiparoille.

Pikemminkin sanoisin niitä laitoksia terroristien värväyskeskuksiksi ja olisin sitä mieltä että poliisilla pitäisi olla tosi tarkkaan tiedossa kaikki mitä siellä puuhastellaan.

Minulla ei muuten ole mitään muslimeita, eikä moskeijoita vastaan, kunhan siellä ei suoriteta mitään värväystoimintaa ja jotta ei olisi, siellä pitäisi kai olla aika tarkka kontrolli.

"Suvakki Presidentti Sauli Niinistön olisi hyvä ottaa tuo huomioon,kun asettuu tyrkylle jatkopestiin,varsinkin kun hän kannattaa näiden Ruotsin tänne ohjaaminen mahd.terroristien nuolemista,kielteisestä turvapaikka päätöksestä huolimatta."

Ei kaikkia turvapaikanhakijoita ole minun mielestä syytä leimata sen takia että joukossa voi olla terroristeja tai wanna-be terroristeja. Suurin osa taitaa olla paossa juuri terroria ja terroristeja,

"Kansalaiset ovat kyllä hyvin tietoisia em.herrojen asenteesta ko.asiassa kuten myös EU liittovaltio myönteisyydestä,.
josta eivät puhu ja jota mediakin vain vähättelee ts.vaikenee tyystin."

Se on ihan hyvä että ovat asenteensa paljastaneet, jotta heitä voisi sitten turvallisin mielin äänestää ja kannattaa

"Mieti Arto vaikka tuota sillä aikaa kun mä perkaan naapurin katiskasta aamulla noukkimani Kuhat.. 2 kpl n 1,5 kg.
Yöksi lisukkeineen foliossa jälkiuuniin ja aamulla on herkkua tiedossa. ;-)"

Toki kateeksi käy nuo kuhat. Itse en ole saanut kuhan kuhaa koko kesänä, lähinnä vain ahvenia verkosta, vaikka yleensä olen saanut monipuolisesti kalaa, kuhaa, siikaa, ahventa, haukea ja lahnojakin, joskus on joku lohikin ollut verkossa.

Viimeksi sain vain yhden ahvenen ja lahnan. Se lahna kyllä maistui varsin hyvältä vaihteekai, kun koko kesänä olen saanut vain ahventa.

Nyt ei enää uskalla verkkoja laittaa, kun veneen penkit on kuuraiset ja liukkaat ja on riski liukastua. Pitää vetää vene huomenna ylös ka panna pressu päälle. Täällä ei muutkaan ole saaneet paljon kalaa, niin ettei kai naapurin katiskojenkaan kokemisesta olisi ollut sen enempää apua.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #53

Kateellinenhsn se on kalamies..joo.
Lyhyt on muistisi,tai sanoisinko valikoiva.. jos et tuota hommafoorumi juttua muista. Tossahan se on melkein näkyvissä No,Sama vaiva iskee joskus meikäläiseenkin.
Joo muutenkin kyllä logiiikadi ontuu mutta en tässä ala erittelemään. ,ja se ei olkeastaan haittaa sillä tiedän kyllä kenen lauluja ns laulat..ja
Omakseen tuntemaansa kukin kannattaa.

Mulla vene on vajassa suojassa,joten mukava sillä on päästellä ..ei tarvi liukastella ..jos sää vai sallii..

Kireitä siimoja sano..;-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

"Kateellinenhsn se on kalamies..joo."

En minä mikään oikea kalamies, tällainen amatööri puuhastelija.

Kalamiehen tuntee siitä että osaa kertoa kalavaleita.
Minä en osaa, en siis kuulu edes siihenkään porukkaan?

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #56

No,kalamies se on pikkusinttujenkin narraaja.jotrn älä ole vaatimaton . sillä vaikka tuon jo melkein arvasinkin.niin valehdella voi kyllä muutenkin kuin vain kalajutuissa,
varsinkin politiikassa se on suorastaan välttämättömyys. Samoin kuin blogitiikassakin.
Eikä liene olemassa ainoatakaan poliitikkoa,joka ei ole valehdellut tai kuten he sen sanovat..kertonut muunneltua totuutta. jne.
ps.
Kekkonen oli aikanaan kova kalamies mutta häntä vaan ei kellään ollut kanttia haukkua valehtelijaksi.
Vaikka ilmeisesti sekin urkilta sujui hallitusti.

Marko Parkkola

Sinulla taitaa olla hallusinaatioita. Käy lääkärissä. En nimittäin kirjoittanut mitään mistään hommasta.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #54

Marko hei..Vihavainen täällä vääntää hommafoorumi skeidaa (#45) eikä enää sitä edes muista. ;-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Marko hei..Vihavainen täällä vääntää hommafoorumi skeidaa (#45) eikä enää sitä edes muista. ;-)"

Minäkö? Mitä skeidaa? Koska?
Kalastuksestahan tässä nyt on puhuttu.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

Ai tämäkö siis?

""Kunhan torppaa suurmoskeijan, niin se on jo hyvin tehty tässä järjettömässä maailmassa."

Vapaavuorella on ihan järjellisiä perusteluja suurmoskeija-hankkeen torppaamiseen, hyviä perusteita, joista olen Vapaavuoren kanssa samaa mieltä.

Mielestäni ei kannattaisi tuoda esiin mitään järjettömiä homma-foorumista peräisin olevia perusteita, sillä niiden perusteiden esiin tuomisesta voi olla vain haittaa, jos todella haluaa ettei sitä suurmoskeijaa koskaan rakenneta."

Minusta tämä Helsingin pormestari kyllä puhuu ihan asiaa tästä suurmoskeija-hankkeen torppaamisesta, mutta homma-foorumilaiset puhuu skeidaa ja parempi olisi että pitäisivät suunsa supussa, jos ne haluaa tukea pormestaria, ettei sitä moskeijaa rakennettaisi.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #62

Vihavainen, vai alias Marko parkkola #54 Aivan sama...Täällä joillekin riittää näköjään pienikin viittaus homma foorumiin.
Siitä oli kyse ..kalastuksen ohessa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Ministeri Tiilikainen nyt vain yrittää viedä huomion epäoleelliseen.

Tiilikaisen viittaamalle, Vapaavuoron harjoittamaksi väittämälleen vanhanaikaiselle vastakkainasettelulle kaupunkien ja muun Suomen välillä on toinenkin nimi:

Pyrkimys saattaa hallinnolliset, aluepoliittiset, kaavoitukselliset ja vastaavat ratkaisut viimein ajan tasalle luontaisen kaupungistumiskehityksen ja maakuntakeskuspainotteisuuden kanssa, keskustan vuosikymmeniä jatkuneesta jarruttelusta huolimatta.

Maakuntahallitusuudistus 18 maakuntineen oli käsittämätön näyte keskustalta luoda täysin tarpeettomia ja kalliita rakenteita Suomeen, ainoastaan keskustan oman vallan pönkittämiseksi.

Kaikki muistanevat ~parin vuoden takaisen teatraalisia piirteitä sisältäneen episodin, jossa hallituskumppanit saivat pääministeri Sipilältä suoranaisen uhkauksen hallituksen kaatumisesta, elleivät nämä hänen ilmoittamassa lyhyessä ajassa hyväksy keskustan ajamaa 18 maakunnan mallia.

Uhkauksen kaatumisesta Sipilä antoi samassa yhteydessä, kun ylipäänsä ilmoitti hallituskavereille asiasta. Ilman, että toiset olivat saaneet mahdollisuutta perehtyä esitykseen.

Jotain tuttua on toimintatavassa, kun mietin samaisen puolueen (maa)kunnissa toimivia lukuisia junttaporukoita. Herrasmiesmäisyydestä luottamuksen arvoisuudesta usein ei tietoakaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jokainen valtakunta, joka on jakautunut itseään vastaan, autioituu,eikä yksikään kaupunki tai talo, joka on jakautunut itseään vastaan, pysy pystyssä...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jokainen valtakunta, joka on jakautunut itseään vastaan, autioituu,eikä yksikään kaupunki tai talo, joka on jakautunut itseään vastaan, pysy pystyssä..."

Tämä koskee myös perussuomalaisia, joka jo halkesi kuten atomi halkeaa.

Jaakko Paasonen

On ilm.raamatun lause ja vaikka en kyseistä kirjaa juurikaan ole avannut,niin syvällisemmin ajateltuna ,asia on juuri noin.
Hyvä heitto tähän maalliseen mutukeskusteluun. ;-)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Vapaavuorlle kiitos, edes yksi tuo esille sen, kuinka valtio aiotaan jakaa.

Jaakko Paasonen

Olisit vaan suoraan sanonut ,että kuinka valtio aiotaan ryöstää..

Ja Vapaavuorta/Kokoomusta on turha kiittää,sillä hän on siinä mukana.n iin täysillä kuin Kokoomuksen mandaatilla oleva pormestari vain voi ja puoluetsto edellyttää.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hyvin "ryöstämisessä" kepu ja kokoomus on onnistunut yhdessä tehdä se jo -91 lähtien.

Kädet kansan taskuilla kyynärpäitä myöten .

Käyttäjän JuhaJordan kuva
Juha Jordan

Jos katastrofi nimeltään maakunta uudistus toteutuu, niin miksei anneta samalla maakunnille verotusoikeus. Jokainen maakunta voisi kerätä verot sote-palvelujen tuottamiseen. Samalla voitaisiin valtion osuusjärjestelmä romuttaa.

Tuolta voi katsoa miten raha liikkuu vuonna 2017, käytännössä useampi kunta olisi konkurssissa, jos pääkaupunkiseutu ja isot kaupungit eivät rahoittaisi näitä valtionosuusjärjestelmän kautta.

http://vm.fi/vuoden-2017-valtionosuuspaatokset-ja-...

Käyttäjän sirpaaskoseljavaara kuva
Sirpa Asko-Seljavaara

Kimmo ystäväni ja tuore helsinkiläinen:
Terveydenhoitoon ei Helsingissä ole jonoja. Toimimme aivan hoitotakuun mukaan ja sitäkin paremmin. Hoitotakuu oli keskustan aikaansaannosta ja sitä seuraamme.
Asuntojen korkea hinta johtuu markkinafundamentalismista, jota keskustakin näyttää seuraavan.

Käyttäjän HenrikLindblom kuva
Henrik Lindblom

Ruokolahden eukon mielipiteitä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Vihervasemisto pitää peijaisia hyvissä ajoissa vaikkei karhua ole saatu. Maakuntauudistus ja Sote on vielä vaiheessa. Edellisten hallituksien Parashanke ja Vastuukuntahanke näissä harjoiteltiin erilaisia sote mallintoja. Tämän hallituksen kärkihankkeena Sote sekä Maakuntauudistus. Kolmas kerta toden sanoo nyt kaikki tuki näiden hankkeiden maaliin saattamiseksi. Helsingin kaupungin Pormestari on hyvässä vierihoidossa apulaispormestarittereiden äidillisessä tuudituksessa motona Maakuntaudistus hävitettävä ja Helsingistä monen kulttuurin keskus.

Toimituksen poiminnat