kimmotiilikainen

Hallitus on omaksunut epäluottamuksen kulttuurin

Ihmettelen Kokoomuksen ja SDP:n omaksumaa epäluottamuksen kulttuuria.

Kokoomus ei luota työntekijöihin vaan epäilee, että työntekijä petkuttaa ja jää terveenä kotiin laiskottelemaan. Tämän epäluottamuksen vuoksi he haluavat palkattoman karenssiajan, mikä pakottaa pienituloiset sairaina töihin.

SDP puolestaan ei luota yrittäjiin. SDP on estänyt yrittäjien ja heidän perheenjäsentensä sosiaaliturvan parantamisen väärinkäytösepäilyihin nojaten. SDP on ollut myös mestari kehittämään valvontabyrokratiaa ja lupaviidakkoa, jotka ovat tehokkaasti estäneet pienyritysten syntymisen. Esimerkiksi kesäkahvilan perustaja kertoi joutuneensa hankkimaan yhdeksän eri lupaa ennen kuin hän voi laillisesti myydä kahvia ja pullaa.

Yhteiskuntaa voidaan rakentaa kahdella eri tavalla, luottamuksen tai epäilyn varaan. Olen vakuuttunut siitä, että luottamukseen vastataan rehellisyydellä ja vastuullisuudella. Sen vuoksi byrokratiaa on karsittava, yrittäjyyteen on luotava kannusteita ja työntekijöitä on kohdeltava vastuuntuntoisina ihmisinä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juu, kokeilin vaan et miksi kommenttini estettiin eka kerralla. Tais olla joku tekninen juttu.

Niin, keskusta tuskin on ekana kannattamassa tuota byrokratian karsimista?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, minä koin suurempaa epäluottamuksen tunnetta edellisen hallituksen aikana, jolloin keskusta oli päähallituspuolue.

Nyt luottamustaso juuri siksi, kun kepu ei ole hallituksessa, on piirusen verran suurempi.

Matti Vanhanen sai Kuusamossa hiihdellessään kuningasidean, nostetaan duunarien eläkeelle pääsemisen rajaa, mutta ei kajota oman peruskannattajakunnan, eli maanviljelijoiden, jotka tänäkin päivänä halutessaan pääsevät eläkkeelle 55- vuotiaina.

Tuon viljelijöiden eläkkeen rahoittavat pääosin juuri duunarit.

No, nousihan siitä kohu. Miksi siitä nousi kohu?
Aina kun yritetään röyhkeästi kyykyttää, nousee aina kohu.

Nykyinen kepun puheenjohtaja aluksi piti sairauslomaan kajoamista hyvänä ideana, kunnes tajusi sen olevan kuntavaalien alla sopimattomasti sanottu, ja muutti farisealaiseti kantaansa.

Palkansaajat, älkää ikinä äänestäkö kepua. Muistakaa Esko Ahon ja Matti Vanhasen röyhkeät kyykytysyritykset.

Reijo Tossavainen

Tervetuloa Kimmo Uuden Suomen blogistiksi!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Niin tosiaankin. Tervetuloa Kimmo!

Juha Kuittinen

Mielestäni blogin otsikon sana epäluottamuksen kulttuuri kuvaa hyvin hallituksen tilaa (syntyhetkistä tähän päivään).

Mielestäni Suomella on huonoin hallitus mitä pystyn muistamaan.

Olen ennenkin tietty kritisoinut hallituksen toimia mutta ennen toimet on tehty kotimaata koskeviksi. Siis kun veroja on nostettu tai tehty leikkauksia niin ainakin on tiennyt, että Suomea tässä yritetään pelastaaa eikä velkaelvyttää kuten esim. zombie-Kreikkaa.

Toisaalta koskee toimet nytkin kotimaata mutta köyhdyttävästi ja vastuullisesti muita maita tukien (todellisuudessa Ranska ja Saksa).

Moraalinen kato hallituksessa on myös suuri. Päätöksiä tehdään silmät ummessa vähin ja osin salatuin tiedoinkin. Esimerkkinä Wallinin asuntokaupat, Kreikka-vakuudet, EVM ensisijaisuus yms. Lisäksi tietoihin ei ole ollut tarpeeksi aikaa kansanedustajien tutustua.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Otsikosta kun muovaa vastakohdan, päästään termiin luottamuksen kulttuuri. Sille on olemassa sosiaalinen tilaus tässä ajassa. Taidanpa tehdäkin "termivarkauden" eli kiitos Kimmo tästä!

ulf fallenius

Pieni osa petkuttaa mutta se osa joka petkuttaa tekee sen niin räikeällä tavalla että parempi on irtisanoa saman tien ja siinä ei auta karenssipäivät.

Toimituksen poiminnat