kimmotiilikainen

Hallitukselta ei tule esityksiä eduskuntaan

Kataisen hallitus ei kykene tekemään päätöksiä. Opposition väitteitä, voit hymähtää, mutta vilkaistaanpa tilastoja. Kataisen hallitus on kyennyt tuomaan eduskunnan käsittelyyn tänä vuonna vain 34 hallituksen esitystä.

Maaliskuun puoliväliin mennessä keskustajohtoinen hallitus antoi viime vaalikaudella eduskunnalle esityksiä seuraavasti: v. 2008 51 kpl, 2009 51 kpl, 2010 64 kpl.

Kataisen hallituksen esitykset ovat jääneet lähes puoleen edeltäjänsä keskiarvosta.

Kataisen hallituksen ohjelma oli pidempi kuin minkään aiemman hallituksen, joten luulisi, että ministereillä olisi oman ohjelmansa toteuttamiseksi tarve toimia ja tuoda esityksiä eduskunnan käsittelyyn. Kataisen ja Urpilaisen aika kuluu Euroopan kriisejä ratkoessa ja kotimaan asiat jäävät retuperälle. Mutta hallituksessa on muitakin ministereitä. Mikseivät hekään kykene tekemään päätöksiä?

Hallitusohjelma onkin kuin lomapokkari: pitkä ja irti todellisuudesta.

Hallitusohjelmaan on koottu toiveita ja unelmia, mutta niiden toteutukseen ei osoitettu rahaa. Niinpä hallitus ei voi antaa esityksiä unelmien toteuttamiseksi. Kataisen hallitusohjelman ja sen talousliitteen ristiriitaan kiinnitimme keskustassa huomiota jo viime kesäkuussa.

Aina vain utopistisemmaksi hallitusohjelman teksti muuttuu, kun hallitus parin viikon kuluttua korottaa veroja ja etsii lisää säästöjä.

Pelkään, että ruusuista tulevaisuutta suomalaisille luvannut hallitusohjelma konkretisoituu piikikkääksi leikkausten tieksi tavallisille suomalaisille.

Miksei hallitus kykene muuttamaan ohjelmaansa todellista taloustilannetta vastaavaksi?  Siksi, että Urpilainen ja demarit ovat kasanneet eteensä liikaa kynnyskysymyksiä. Ei synny yrittäjyyttä, kasvua ja työllisyyttä tukevia päätöksiä. Joudummeko neljä vuotta tätä toimetonta räpellystä seuraamaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Sakari Lehtonen

Lopeta meuhkaaminen ja pureudu puolueesi korruption kitkemiseen. Te Kepulaiset Vanhasen johdolla veditte Suomen hirttosilmukkaan ja nyt huutelette oppositiosta puuta heinää unohtaen kenen alkuunpanemia ongelmia nyt ratkotaan.

Tuula Saskia

Hyvä poliittinen vaikuttaja,

Älä suotta kansalaisilta tukea hae.

Toimi itse.

Tuskin meidän tukemme niitä lisää tuottaa.

Nuo poliittiset ulostulot, niin opposition kuin hallituksen ministerien,
saavat kansalaiset lähinnä kiristelemään hampaitaan.

Tämä hallitus/oppositio asetelma on puhdasta teatteria ja erittäin vastenmielistä.

Haluaisin kuulla käsityksiä siitä, miten Suomi nostetaan suosta.

Tuo lausuntosi on malliesimerkki siitä, miten ei pidä toimia.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Tulee mieleen legendaarinen Haja-asutusalueiden Uusnatsit -sketsi. "No mitä sinä sitten tekisit jos niitä esityksiä tulisi?" "Haukkuisin ne paskoiksi."

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

On olemassa myös se toinen vaihtoehto, jota Kokoomus noudatti vuosina 2007-2011; aina kun hallitus tuo jonkun esityksen, niin julistetaan että koko idea on varastettu oppositiolta.

Tosin siitä ei taida tällä hallituskaudella olla pelkoa.

Käyttäjän petrisalo kuva
Petri Salo

Kiitoksia Tiilikaisen Kimmolle tilastollisesta ulostulosta. Toivoni mukaan keskusta avautuu myös omista tekemisistään pääministeri Vanhasen aikakaudelta. Jotenkin tuntuu siltä, että olemme menossa kohti kaikkien aikojen kevättä. Aurakevättä.

Yllättävän moni päättäjistämme ei ole nähtävästi vielä hokannut, että kansankunnan muisti on nykyisin ikuinen.

Tästä yksi avoin lähestymiskulma keskustan keskeisten toimien aiheeseen. Toivottavasti Tiilikaisen Kimmo voit ottaa asiakokonaisuuden hoitoosi? Hyssälän Liisa ja Rehulan Juha osaavat konsultoida asiassa hyvään alkuun. Kääriäisen Seppo, Väyrysen Paavo ja Pekkarisen Mauri osaavat selvittää perustuslain vastaisen harmaan hallinnon historiallista perspektiiviä.

- Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011 -
Posted on heinäkuu 17, 2011

Suomi jatkaa läntisten YK-maiden johtavana ihmisoikeusrikosvaltiona. Kova väite heti tämän artikkelin alkuun. Perustelen väitteeni saman tien.

Hallitus ja eduskunta saattoivat vuosina 2003 – 2007 voimaan ”kahden lääkärin loukku” – lakipaketin nimellä tunnetun potilaiden niittokoneiston. Nostaen samalla vakuutuslääketieteen täysin ylivertaiseen asemaan.

Lue lisää osoitteessa:
http://suomi2017.wordpress.com/2011/07/17/harmaa-h...

Tuula Saskia

Minä, murheekseni, muistan asioita, jotka ovat loukanneet.

Yksityismuistelmia en nyt tuo esiin, mutta jotain sellaista, jota hallitus meille ja minulle syötti.

Minua loukkasi kansalaisena Liliuksen tolkuton bonus-ansio.

Mauri Pekkarinen ( Kepu), silloinen valtioyhtiöitä hallinnoiva ministeri,vannoi, että, asiat saatetaan kuntoon.

Se oli roskapuhetta.

Lienee selvää, että ministerit ovat ihan pihalla. Erityisen hyvä esimerkki on tämä johtava virkamies Timonen, joka ilmeisesti istuu ties kuinka monella pallilla.

Hän määrää eivätkä ministerit tiedä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Odotan kieli pitkällä Kimmo Tiilikaisen tilastoa "keskustajohtoisen hallituksen esityksistä" maaliskuun puoliväliin asti myös vuodelta 2011, sekä selvitystä siitä, miten pääministeri Mari Kiviniemi toimi roolissaan, ennen kuin uusi pääministeri ja hallitus oli saatu nimitetyksi.

Toimituksen poiminnat